Hlavní obsah

Půlroční výletní plavba za 1,1 milionu korun se vyprodala během jediného dne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlad po cestování je po roce pandemie už veliký. Ilustruje to i situace, kdy lidé během jediného dne vykoupili lístky na půlroční výletní plavbu společnosti Oceania Cruises, která stojí v přepočtu 1,1 milionu korun. Loď Insignia má nicméně vyplout až v roce 2023, v plánu je skoro stovka zastávek ve 33 zemích na pěti světadílech.

Foto: Profimedia.cz

Plavba se uskuteční na lodi Insignia.

Článek

Plavba, jež potrvá přesně 180 dní, započne 15. ledna 2023 v americkém San Francisku. Do něj se má 13. července také vrátit. Někteří zákazníci si prý ještě připlatili za prodloužení na 218 dní. Lístky se podle společnosti i přes vysokou částku vyprodaly prakticky během několika hodin, uvádí server Independent.

Ambiciózní plavba zavede pasažéry do Střední i Jižní Ameriky, Antarktidy, Afriky a Asie se zastávkami na Blízkém východě. Během cesty je čekají nejrůznější zážitky na pevnině, například večeře s beduíny na poušti nebo ceremonie v buddhistickém klášteře. Chybět nebude ani návštěva šedesátky památek zapsaných na seznamu UNESCO.

Češi cestují i v době pandemie. Neodrazuje je omezený výběr destinací ani testy

Koronavirus

„Ohlas na naši epickou cestu kolem světa jasně ilustruje nadšení cestovatelů prahnoucích po zážitcích,“ uvedl prezident společnosti Oceania Cruises Bob Binder.

„Navzdory výzvám, kterým svět nyní čelí, se lidé evidentně těší na budoucnost a chtějí si díky těmto příležitostem vytvořit nezapomenutelné vzpomínky,“ doplnil s tím, že zájem o plavbu projevilo i množství lidí, kteří nikdy na podobné dovolené nebyli.

Cestující, kteří si zvolili prodloužení plavby, se nalodí už 22. prosince 2022 v Miami. Jejich cesta pak místo v San Francisku skončí v New Yorku.

Společnost nabídla výletní plavby zdarma. Ozvalo se na sto tisíc lidí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám