Hlavní obsah

V pražské Kotvě se otevře největší české retro muzeum

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze vzniká unikátní muzejní projekt. Největší retro muzeum v České republice si dává za cíl zmapovat design, trendy i běžný život v 70. a 80. letech minulého století v Československu. Chce přiblížit tehdejší dobu mladší generaci a do svého programu zařadí také expozici vysvětlující disent či komunistickou propagandu.

Foto: Art Salon S

V retro muzeu bude na 12 tisíc předmětů.

Článek

Retro muzeum Praha bude od druhé poloviny května možné navštívit v obchodním domě Kotva ze 70. let a bude mu věnované celé 4. patro o rozloze více než 2000 metrů čtverečních. Zobrazí zhruba 12 tisíc unikátních předmětů, z nichž byla většina získána pomocí národní sbírky v roce 2018.

Podpořit Retro muzeum Praha může rovněž veřejnost prostřednictvím sbírky na hithit.cz. Získané finance pomohou dokončit projekt a vdechnout dobovým předmětům nový život.

„Věříme, že muzeum bude pro návštěvníky zajímavé a svojí interaktivitou i svým způsobem jedinečné,“ vysvětluje Robert Vůjtek, předseda spolku Art Salon S.

Ten má za sebou na čtyři desítky úspěšných výstav v Praze i ve zbytku republiky a stojí za dobovými výstavami Retro 70. a 80. let nebo Retro biják v Tančícím domě.

Absolonův skafandr je největší atrakce v Muzeu Blanenska

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám