Hlavní obsah

V New Yorku kvůli koronaviru končí jeden z nejvíce ikonických hotelů

Novinky, Michael Švarc

Na konci října se nadobro uzavřou dveře newyorského Rooseveltova hotelu, jednoho z nejvýznamnějších ve městě. Stane se tak po skoro 100 letech. Na vině je nízká poptávka způsobená pandemií koronaviru. Jakému účelu bude sloužit budova v budoucnosti, zatím není jasné, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Roosevelt Hotel byl součástí New Yorku od roku 1924.

Článek

Zářná éra hotelu, který byl dlouhá léta neodmyslitelnou součástí manhattanského panoramatu, končí. Poslední říjnový den se permanentně uzavře, jak ohlásil majitel, kterým je společnost Pakistan International Airlines.

„Kvůli současné bezprecedentní situaci a následným nejistým dopadům covidu-19 učinili majitelé těžké rozhodnutí a rozhodli se hotel uzavřít,“ píše se v prohlášení. „Ikonický hotel, stejně jako většina New Yorku, registroval velmi nízkou poptávku, jejímž výsledkem je ukončení činnosti ještě před koncem roku.“

Prohlášení dále uvádí, že pro budovu, v níž se slavné ubytovací zařízení nachází, zatím nejsou plány.

Svědek dějin

The Roosevelt Hotel, pojmenovaný na počest jednoho z amerických prezidentů, se otevřel v roce 1924 a v průběhu desetiletí přihlížel mnoha historickým událostem. Například v roce 1948 si v něm zřídil svůj volební štáb někdejší newyorský guvernér Thomas Dewey a chybně z něj ohlásil, že porazil Harryho Trumana v prezidentských volbách. Kromě toho hotel posloužil i jako kulisa filmařům, točil se tu například Irčan Martina Scorseseho.

The Roosevelt Hotel patřil v New Yorku k těm nejvýznamnějším. Těmi dalšími jsou například Plaza, Waldorf Astoria, Algonquin nebo Elysée.

Před 130 lety byl založen národní park Yosemite

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám