Hlavní obsah

V Japonsku se otevřel dlouho očekávaný zábavní park

Dlouho očekávaný zábavní park Super Nintendo World v Japonsku se ve čtvrtek otevřel prvním návštěvníkům. Nová sekce Universal Studios v Ósace láká na tematické atrakce známé herní společnosti, jejíž asi nejznámější postavou je italský instalatér Mario ze hry Super Mario Kart. Otevření však provázejí přísná bezpečnostní a hygienická opatření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku se otevřel Super Nintendo World parkVideo: Reuters

 
Článek

Na otevření parku dorazilo mnoho návštěvníků v tematických kostýmech, lidé se mohou s místními maskoty také fotit, ačkoli se jich kvůli hygienickým opatřením nesmějí dotýkat — takže žádné plácání nebo objímání, uvádí server CNN. Značně limitována je také kapacita, denně může do parku jen deset tisíc lidí.

Návštěvníkům se při vstupu měří teplota, na každém kroku jsou umístěny dezinfekce, povinné jsou samozřejmě i roušky. Před atrakcemi zase stojí cedule, které účastníky prosí, aby se během jízd zdrželi nadbytečného křiku a pomohli tak zamezit šíření kapének.

V Japonsku mají Godzillu v životní velikosti. Zájemci jí mohou sjet do chřtánu

Cestování

„Bojím se sundat si při jídle roušku,“ uvedla jedna z prvních návštěvnic Noriko Jošinaková. „Ale vypadá to, že tu berou všechna opatření velmi vážně, uklízejí a dezinfikují atrakce a povrchy pokaždé, když se jich někdo dotkne, takže se cítím velmi bezpečně,“ doplnila.

Hry jako útěk od reality

Super Nintendo World je dlouho očekávaným přídavkem do komplexu Universal Studios. Lidé se totiž mohou zapojit do skutečného závodu motokár jako právě v proslulé hře Super Mario Kart, navštíví také Bowserův hrad, jednu ze známých lokací ve hře.

Nová sekce zábavního parku stála asi půl miliardy dolarů (skoro 11 miliard korun) a její výstavba trvala šest let. Očekává se velký zájem mimo jiné i proto, že herní společnosti, a Nintendo obzvlášť, registrují díky pandemii vyšší prodeje. Lidé totiž hraním často vyplňují množství volného času a zároveň utíkají před realitou všedních dní, uvádí server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Park se budoval šest let a stál půl miliardy dolarů.

Pro Nintendo je otevření parku důležitým krokem. „Jde o rozsáhlou strategii, kdy se herní firma proměnila v zábavní společnost,“ uvádí analytik David Gibson z tokijské Astris Advisory. Vysvětluje, že Nintendo expandovalo od klasických videoher také k mobilním hrám, filmům a různým upomínkovým předmětům.

Sekce Super Nintendo World by v budoucnu měla vzniknout i v dalších zábavních parcích po celém světě. Mimo jiné v Kalifornii, na Floridě či v Singapuru. Kvůli pandemii se však otevření odložilo už například v americkém Orlandu, a to na rok 2025.

Místo křiku nálepka na roušku. Japonský zábavní park testuje neobvyklou inovaci

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám