Hlavní obsah

V Itálii po třech měsících otevřeli šikmou věž i Koloseum

Novinky, mšv

Jedny z největších italských dominant jsou opět přístupné návštěvníkům. Šikmá věž v Pise i římské Koloseum se po tříměsíční pauze způsobené koronavirem na konci května znovu otevřely a na první památku se ihned vrhli lidé. Vstup se však neobejde bez omezení, píše server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italské památky se znovu otevírají turistůmVideo: Reuters

 
Článek

Počet návštěvníků, kteří mohou být v jednu chvíli ve věži, je limitován na patnáct. Je to o poznání méně než obvykle. Šikmou věž ročně navštíví až pět milionů lidí. Nyní platí také povinnost nosit roušku nebo si vzít elektronické zařízení, které vydává zvuk, pokud se k sobě návštěvníci přiblíží na méně než metr.

Šéf organizace pečující o věž a další okolní památky Pierfrancesco Pacini popisuje znovuotevření jako nový start. „Náš rozpočet utrpěl těžké rány, ale přesto bychom rádi vyslali signály naděje,“ uvedl.

V Itálii, kterou epidemie covidu-19 tvrdě zasáhla, dochází v posledních týdnech k uvolňování pravidel. Otevírají se právě i památky, v poslední době to byly například Pompeje nebo milánský dóm.

V neděli se s velkou slávou otevřelo také římské Koloseum, nasvícené v barvách italské vlajky. Oficiálně je aréna přístupná od pondělí, ale za striktního dodržování odstupů a návštěvu je nutné si předem rezervovat.

Pompeje se po dvou a půl měsících znovu otevřely. Ale s omezeními

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám