Hlavní obsah

V Austrálii začali do přírody opětovně vypouštět koaly

Novinky, mšv

Sezona lesních požárů v Austrálii oficiálně skončila. Koncem března proto začali ochranáři opětovně vypouštět do přírody divoká zvířata, zejména koaly, v některých případech dokonce na stejné stromy, na nichž byli nalezeni, píše server Independent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Austrálii vypustili po katastrofických lesních požárech zpět do přírody první koalyVideo: Reuters

 
Článek

Mezi prvními organizacemi byla sydneyská Science for Wildlife, která do Modrých hor vypustila dvanáct koalů zachráněných loni v prosinci. Doposud byli v péči personálu zoologické zahrady Taronga.

„Přestože se měli dobře, jsme potěšeni, že můžeme naše koaly konečně poslat domů. Měli jsme spoustu práce s vyhodnocením situace v místech, odkud jsme je zachránili, a zda se tam podmínky zlepšily natolik, že stromy zvířata opět unesou,“ uvedla šéfka Science for Wildlife Kellie Leighová. Dodala, že nedávné deště krajině prospěly a koalové tak budou mít i dostatek potravy. Organizace je bude i nadále monitorovat, aby se ochranáři ujistili, že se zvířata dobře adaptovala.

Vrátit na původní stromy

Koalové jsou do přírody vypouštěni i na mnoha dalších místech státu Nový Jižní Wales. Zaměstnanci a dobrovolníci instituce Koala Hospital v Port Macquarie vyslali do divočiny prvního jedince v úterý, celkem jich bude 26. Vypouštět se však budou postupně v několika skupinách.

Bezdomovce z australského Perthu přesunou do pětihvězdičkového hotelu

Cestování

„Je to pro nás krásný den, protože můžeme spoustu koalů vypustit do jejich přirozeného prostředí, některé dokonce na jejich původní stromy. Jsme šťastní,“ řekla ředitelka instituce Sue Ashtonová.

Australské lesní požáry zasáhly prakticky celý kontinent. Zdaleka nejvíce však postihly státy Nový Jižní Wales, Victoria a Queensland, kde se koalové vyskytují nejvíce. Při požárech ale trpěla i mnohá další zvířata. Někteří odborníci odhadli, že jich v plamenech zahynula až miliarda.

Nemocný Velký bariérový útes po horkém létu vybledl

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám