Hlavní obsah

Turista se chlubil na sítích fotkami z pláže. Přitom měl být v karanténě

Novinky, mšv

Strávit 14 dní v karanténě se zdálo turistovi z New Yorku příliš. Když proto dorazil na havajský ostrov Oahu, místo aby se izoloval, vypravil se na pláže, kde se nechal zvěčnit a fotografie vystavil na Instagram. Krátce nato si pro něj však došla policie a zatkla ho za porušení pravidel, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletý turista Tarique Peters dorazil na Havaj minulé pondělí a měl po dobu 14 dní setrvat v povinné karanténě. Pláže a slunce se mu však zdály lákavější, a tak se vypravil ven a nechal se vyfotit například se surfařským prknem. Na snímky, které zveřejnil na Instagramu, byla však upozorněna policie, která muže zatkla za porušení pravidel, jež mají zabránit šíření koronaviru.

„Hotelový pokoj opustil v den, kdy dorazil, a navštívil několik míst, přičemž pro přesun užíval veřejnou dopravu,“ uvedlo v prohlášení havajské zařízení JIC, které o koronaviru informuje. „Úřady byly upozorněny na jeho příspěvky na sociálních sítích od občanů, kteří si jich všimli,“ doplnilo zařízení.

V pátek si pro Peterse přišla policie, zaměstnanci hotelu potvrdili, že ho viděli opouštět pokoj nesčetněkrát. Turisté v karanténě přitom nemohou odejít, aniž by k tomu neměli pádný důvod, jakým je například nákup léků a podobně.

Muž nebyl jediný, kdo pravidla porušil. Podle serveru Guardian už policie zatkla i několik dalších turistů. Na Havaji zatím registrují 640 případů koronaviru a 17 úmrtí.

V Austrálii navrhují lákat turisty velmi kontroverzním způsobem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám