Hlavní obsah

Turista porušil v Kanadě karanténu. Hrozí mu astronomická pokuta

Novinky, Michael Švarc

Porušit pravidla karantény se nevyplatilo jistému americkému turistovi, který z Aljašky projížděl přes Kanadu. Přestože se při tranzitu neměl zbytečně zastavovat, muž přenocoval v hotelu a navštívil posléze i přírodní atrakci. Jelikož porušil nařízenou karanténu, hrozí mu pokuta až 12 milionů korun nebo půlroční vězení, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřicetiletý John Pennington v červnu vstoupil na území Kanady z Aljašky. Přestože měl zemi využít jen pro tranzit, zastavil se ve městě Banff, kde přenocoval v hotelu. Personál na něj zavolal policii, když pojal podezření, že muž porušil karanténu. Už tehdy dostal pokutu ve výši 1200 dolarů (26 700 korun).

Američané mohou sice Kanadou projíždět, ale jen v nezbytných případech, pokud se z Aljašky potřebují dostat do zbytku států. Nesmějí ovšem navštěvovat národní parky ani další atrakce. V hotelu se pak mohou ubytovat, pokud po celou dobu zůstanou v pokoji.

Chtěl se pokochat výhledem

Poté, co Pennington dostal od policistů pokutu, kladli mu na srdce, aby pokračoval přímo do Spojených států. Muž ale hned následujícího dne pravidla znovu porušil, když se zastavil na místní turistické atrakci, hoře Sulphur Mountain. Někdo z místních obyvatel ho však nahlásil na policii, když si všiml jeho americké poznávací značky na autě.

„Vyšetřovatelé zjistili, že pan Pennington neopustil město následujícího rána, jak po něm bylo vyžadováno, ale místo toho navštívil populární turistické místo,“ uvedl za policejní oddělení města Banff Michael Buxton-Carr. Doplnil, že muž měl v hotelu k dispozici vše potřebné a neexistoval tak jediný legitimní důvod, proč by se měl vydat na horu.

Pennington za porušení vládního nařízení čelí pokutě ve výši až 750 tisíc dolarů (12 milionů korun) nebo až půlročnímu vězení. Soud se má uskutečnit v listopadu.

Turistu v Benátkách vyhodili cestující z lodi. Odmítl si vzít roušku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám