Hlavní obsah

Tokio jinak. Turisté se prohánějí městem v komiksových motokárách

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsou žhavou novinkou, přesto je o ně stále zájem. Roztomilé motokáry, v nichž se turisté prohánějí po Tokiu, už neodmyslitelně patří ke koloritu japonské megapole. A pochvalují si je především ti, kteří prahnou po autentických zážitcích. Zřejmě nikde jinde na světě se totiž v motokáře v běžném provozu, a navíc v libovolném komiksovém kostýmu, neprojedete.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tokio si můžete projet v motokářeVideo: AP

 
Článek

Jízda městem může trvat až tři hodiny a obzvlášť působivá je v pozdějších hodinách, kdy na cestu svítí prakticky všudypřítomné neony. Společnost MariCar, která zážitek nabízí, vznikla vlastně docela náhodou. Když se totiž parta přátel dohodla, že v různých kostýmech a vozidlech vyrazí na projížďku městem, byla překvapena, jakých pozitivních reakcí se jí dostalo. Podnik byl založen jen krátce poté.

„Motokáry jsou mnohem rychlejší, než byste čekali. Jsou to spíš malá auta. Projet se v nich byl pravděpodobně nejlepší zážitek v životě, ale nahrávalo tomu i opravdu pěkné počasí,“ svěřil se agentuře AP jeden z nadšených účastníků Mike Pyles. Motokáry jsou upraveny tak, aby mohly do běžného provozu, vztahují se na ně proto klasická pravidla silničního provozu.

Oprávnění ještě před příletem

Podle manažerky rezervací Catherine Ishii je důležité mít správné dokumenty už před pronájmem motokár. Lidé ze zemí, na něž se nevztahuje Ženevská úmluva o silničním provozu, nemohou totiž v Japonsku řídit. „Když se někdo zajímá o naše služby, musím nejprve zjistit, v jaké zemi mu byl vystaven řidičský průkaz. Poté mu už můžeme sdělit, jaké přesně povolení potřebuje, aby mohl naše motokáry řídit. To si sežene ještě před příjezdem do Japonska,“ tvrdí manažerka.

Dodává, že klienti přicházejí z celého světa. Značné množství jich je ze Spojených států amerických. „Ale je jich hodně i z dalších zemí napříč Evropou i Asií. Většinou se pohybují ve věku mezi 22 a 34 lety, nejmladšímu klientovi bylo 18 a nejstaršímu 92, ten byl z Velké Británie,“ vzpomíná.

Nedílnou součástí zábavné jízdy jsou také komiksové kostýmy, které si mohou lidé před zahájením jízdy vybrat. Ty se inspirují z různých zdrojů — filmy, komiksy, ale i tradičním japonským anime. Společnost MariCar provozuje prohlídky do celkem sedmi tokijských lokací a v Japonsku má dohromady 13 poboček. Zajezdit si lze i kolem hory Fudži, na ostrově Okinawa nebo ve městech Osaka či Kjóto.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám