Hlavní obsah

Titanic II hledá kapitána

Novinky, Jakub Kynčl

Člověk by očekával, že najít někoho, kdo se bude chtít postavit do čela nástupce prokleté lodi, nebude úplně lehké. Jenže tak to není. Ačkoli Titanic s pořadovým číslem 2 nezačne brázdit moře a oceány dříve než za 3 roky, našlo se již osm zájemců, kteří by chtěli dělat na lodi kapitána. Kapitán původního Titaniku Edward Smith potápějící loď neopustil a na její palubě našel smrt.

Foto: Profimedia.cz

Dojede tentokrát Titanic až do New Yorku? Palmer o tom nepochybuje.

Článek

Australský miliardář Clive Palmer, který dohlíží na projekt výstavby Titaniku II, na nic nečeká a několik let dopředu už hledá pro svůj ambiciózní projekt kapitána. A žádostí o zaměstnání má prý už osm. Palmer dodává, že personál se bude na palubě jeho lodi cítit jako v bavlnce, bude si moci stěžovat na podmínky a třeba se i zamilovat.

Jídlo bylo v roce 1912 připravované úplně jinak než dnes, a tak očekávám, že to bude pro kuchaře velká výzva.
Clive Palmer

"Někteří ze žadatelů o kapitánskou pozici jsou v této chvíli kapitány obřích výletních lodí, jiní pak velkých tankerů. Jako jednu z nejlepších pracovních pozic na lodi bych však viděl post vedoucího zábavních aktivit. Na lodi bude totiž neskutečné množství zábavy a možností, jak se přenést zpět v čase. A tím nemluvím jen o bálech, které rozhodně nebudou chybět," uvedl Palmer.

Foto: Profimedia.cz

Dobový interiér nebude působit, jako byste byli ve 21. století...

"Zajímavým místem bude také post ředitele stravování. V této chvíli se už na návrzích a podobě lodního menu podílelo celkem 68 kuchařů. Jídlo bylo v roce 1912 připravované úplně jinak než dnes, a tak očekávám, že to bude pro kuchaře velká výzva. Platy budou podobné jako na jiných výletních lodích, ale očekávám jisté elitářství v tom smyslu, že se budou moci chlubit tím, že pracují na Titaniku II," dodal Palmer.

Trasa Southampton - New York se bude opakovat

Mírně excentrický boháč oznámil záměr postavit repliku Titaniku poprvé v loňském roce.  Někteří bohatí a vlivní Američané údajně už nabídli každý až jeden milión dolarů (bezmála 20 miliónů korun) za možnost účastnit se slavnostní inaugurační plavby, která by se měla konat v druhé části roku 2016. Symbolicky by měl Titanic II zamířit z britského Southamptonu do amerického New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Clive Palmer si je jistý tím, že bude Titanic II slavit obrovský úspěch.

Loď bude postavená tak, aby připomínala slavnou předlohu. Jedinými vylepšeními budou klimatizace, nemocnice a helipad. Palmer tvrdí, že nechce na lodi instalovat televize ani zařizovat internetové připojení. Pasažérům pak chce navíc nabídnout dobové oblečení pro případ, že by se chtěli stylově obléknout a cítit se podobně jako lidé na tehdejší plavbě.

Cestující z různých tříd se mísit nemohou

Stejně jako v roce 1912 budou třídy cestujících rozděleny do tří úrovní, kterým nebude dovoleno se mísit. Tělocvična i bazén by měly být věrnými kopiemi těch, které byly na originálním Titaniku. Co se však změní výrazně, to bude počet záchranných člunů. Původní Titanic převážel 2224 pasažérů (bez posádky) a 16 dřevěných záchranných člunů pojmulo jen 1178 osob, což byla zhruba třetina celkové kapacity.

Foto: Profimedia.cz

Jídelna bude taková, jaká byla v původním Titaniku.

Nová loď by měla umožnit pohodlnou cestu až 2435 cestujícím a 900 členům posádky. Záchranné čluny budou schopny pojmout 2700 osob a navíc rezervní záchranné rafty budou moci zachránit život až osmi stovkám lidí. Tragédie by se tak v žádném případě opakovat neměla. Buďte si tím ale jisti, když vstoupíte na zaoceánský parník jménem Titanic II...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám