Hlavní obsah

Tipy na víkend: Náměstí T. G. M. ožijí jarmarky a sjezdovky odhánějí zimu

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce pořádané tento víkend předesílají čas velikonočních svátků, zahánějí zimu na měsíce pryč a zároveň těží maximum ze zbývajícího sněhu. Převahu mají tentokrát jednoznačně události pod širým nebem, tak do čepic a bund a hurá ven do probouzející se přírody.

Foto: Archiv Ski&Bike Špičák

Divoká jízda přes ledovou kaluž se pojede tento víkend na Špičáku.

Článek
Praha

Fascinován stověžatou metropolí

K výročí narození oceňovaného fotografa Zdenka Feyfara se od středy koná v Muzeu hlavního města Prahy výstava jeho děl. Potrvá až do konce srpna. Expozice Feyfarových snímků je spjatá nejen s Prahou a jejím kouzlem, ale také s Vltavou, Podkarpatskou Rusí a Krkonošemi. Více čtěte zde.

Velikonoce za dveřmi

Víkendové trhy s velikonoční tematikou připomenou Na pražském Václavském náměstí všem přítomným, že Velikonoce už hlasitě klepou na dveře. Kromě pořízení sváteční výzdoby vás tu čeká v průběhu obou víkendových dnů také řada kulinářských překvapení.

Středočeský kraj

Václav Neckář zazpívá v Uhlířských Janovicích

Od 19:00 vystoupí v sobotu v Uhlířských Janovicích zpěvák Václav Neckář. Vstupenky v předprodeji vyjdou zájemce na 300 korun, na místě o 50 korun dráž. Více o koncertu čtěte zde.

Josefínské trhy řemesel a kreativní tvorby

Na náměstí T. G. Masaryka se ve Slaném u Prahy konají o víkendu Josefínské trhy. Pod ruce budete moci nahlédnout řadě šikovných řemeslníků, leccos si budete moci vyzkoušet i sami. Navíc vás čeká lahodné občerstvení. Pokud budete v sobotu poblíž, odpolední program máte zajištěný.

Jihočeský kraj

Arakain tour 2013

Koncert v rámci velkého turné chystá na tuto sobotu kapela Arakain v Chyškách v okrese Písek. Začínat se bude ve 20:00 ve zdejším Kulturním domě. Vstupné je 299 korun.

Třeboňské jaro pod taktovkou Švýcarska

Moderní nordic walking není technicky úplně jednoduchá disciplína. Pokud jste příznivcem téhle chůze s pomocí speciálních hůlek, naučte se ji v rámci Švýcarského dne v Třeboni do posledního detailu. Více informací hledejte zde.

Plzeňský kraj

Přejezd zasněženou louží

Šumavský lyžařský areál na Špičáku chystá další víkendovou akci. Jako vždy pro milovníky sněhu a zimních sportů. V sobotu se tady koná již podesáté jízda přes louži. Nevíte, co si pod tím představit? Jedná se přejezd bazénu ze sněhu naplněného vodou z horského potoka. A to celé v nadmořské výšce téměř 1000 metrů. Více si o akci přečtěte zde.

Karlovarský kraj

Nadaný, ale neznámý

Dílo malíře Vítka Čapka je originální a dosud tak trochu nedoceněným uměleckým vyjádřením. Objevit ho můžete už jen do konce března ve výstavních prostorách Galerie umění Karlovy Vary. Bližší informace o Vítku Čapkovi hledejte zde.

Ústecký kraj

Litoměřické veselí

Uvítání jara chystají i malebné Litoměřice. Nechte se překvapit programem. Sraz je na Dómském pahorku v 15:00. Těšit se můžete v každém případě na lidové tradice spojené se začátkem jarního období. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Poslední blbnutí na sněhu

Na řádění koncem sezóny zve lyžařský areál Benecko. Slibuje soutěže, hudbu, adrenalin i pohodové odreagování. Akce Snow splash začne v sobotu kolem poledne a potrvá přes celý den. Více o programu čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Poslední loučení se Smrtholkou

Vítání jara spojené se zabíjením takzvané Smrtholky bude v neděli na pořadu dne v Jiráskových sadech v Hradci Králové. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost si připravila pro účastníky akce program v čase 15:00 až 17:00.

Pardubický kraj

Zelený víkend na počest sv. Patrika

Litomyšl se tento víkend chystá slavit svátek irského patrona svatého Patrika. V sobotu se od 14:00 připravují irské hody za hudebního doprovodu v Restauraci Veselka. Samozřejmě nebude chybět irská whisky. Tu si budete moci vychutnat i v neděli od 18:00 ve zdejším Cafebaru Underground. Stylově se tak můžete rozloučit s končícím víkendem. Někteří tu možná také přivítají následující týden.

Vysočina

Nejenom s vlčáky

Majitelé plemena československý vlčák i jiní „pejskaři“ mohou pořádně vyvenčit své mazlíčky v sobotu na Javořici. Už čtvrté putování s vlky zabaví psy i jejich páníčky. Sraz je v kempu Řásná v 10:00. Bližší informace čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Nepropásněte míjející krajinu

Sobotní vernisáž výstavy tajuplně nazvané Míjející krajina láká nejen volným vstupem, ale také kouzelnými černobílými fotografiemi. Od 16:00 budou návštěvníci Galerie Jamborova domu svědky zahájení výstavy fotografií Miloše Spurného. Panoramatické snímky zachytil autor fotoaparátem vlastní výroby. Detaily výstavy hledejte zde.

Olomoucký kraj

Absťák v podobě velkoměsta

Už jen do 4. dubna máte možnost zhlédnout výstavu fotografií Romana Gronského s názvem New York, můj absťák. Expozice je umístěna v olomouckém Muzeu moderního umění. K sérii fotografií se váže zajímavý osobní příběh ze života autora. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Čajový dýchanek ve Vsetíně

Jestli jste žili v domnění, že je čaj o páté britskou výsadou, nedělní program Domu kultury ve Vsetíně vás možná trochu zmate. Sešlost nazvaná Čaj o páté tady začíná už v 16:00. V oněch 17:00 hodin už tedy bude v plném proudu. Chcete se připojit? Bližší informace hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Ráj historických řemesel

Jste fascinováni minulostí a zručností dřívějších řemeslníků? Nahlédnout zblízka do dílen tradičních řemesel můžete v sobotu v Bohumíně. Na náměstí T. G. Masaryka ožijí dějiny a vy toho můžete být svědky. Jen tak mimochodem u toho nezapomeňte také přivítat jaro a rozloučit se se zimními mrazy. Více o akci čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám