Hlavní obsah

Thajsko má zájem o přímou leteckou linku do Česka

Thajsko má zájem na vytvoření přímé letecké linky mezi Bangkokem a Prahou. V rozhovoru s ČTK to řekl český velvyslanec v Thajsku Marek Libřický. Cestovní ruch mezi oběma zeměmi má podle něj stabilní až růstový trend. Přispívá k tomu i skutečnost, že Thajsko je stabilní země a pro turisty relativně bezpečná, řekl Libřický.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podle thajských údajů by tam mělo našinců jezdit zhruba 43 000 ročně, obráceně 50 000 Thajců k nám, přestože lety nejsou přímé,” řekl velvyslanec. „Je tam potenciál na další růst, pokud se podaří zavést přímou linku,” dodal. Podle velvyslance se vedou jednání o tom, že by přímé lety mezi Bangkokem a Prahou zavedla zatím neupřesněná thajská letecká společnost.

Rozhodnutí pro vytvoření linky má podle něj ekonomické opodstatnění. „Často se říká, že k tomu, aby linka byla profitová, je minimum 30 000 lidí oběma směry,” řekl. Turistický ruch mezi Českem a Thajskem to splňuje. Nová linka by navíc podle něj mohla převzít i některé cestující, kteří dosud do Thajska létají z Mnichova či Vídně.

Bezpečná destinace

Libřický podotkl, že Thajsko je pro turisty relativně bezpečná země. I když někdy jsou zprávy o pumových útocích, stojí za nimi ozbrojenci z jižního Thajska a jsou namířeny proti místním cílům. „Nedá se to srovnávat s atentáty v jiných zemích,” řekl velvyslanec.

Ke stabilitě v zemi přispěl i vojenský puč v roce 2014, který ukončil období masových demonstrací a nepokojů. V zemi sice platí zákaz shromažďování, který by ale podle velvyslance turisty neměl postihnout, pokud se budou vyhýbat politickým akcím.

„Thajci samotní jsou si vědomi toho, že cestovní ruch je pro ně hodně důležitý, a dělají vše pro to, aby dopad na turisty byl co nejmenší,” podotkl velvyslanec.

Omezený dopad na cestovní ruch má i státní smutek vyhlášený po loňském úmrtí krále Pchúmipchona Adundéta, který stále trvá. Platí pouze doporučení, aby lidé volili oblečení tmavších barev, uvedl velvyslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám