Hlavní obsah

Terasovitá rýžová pole jsou vietnamským evergreenem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslnivý svět zeleně a malebných kopců. Vietnamská oblast Mu Cang Chai je domovem pozoruhodných rýžových polí, která terasovitě sestupují od vrcholků hor až k říčkám v údolí. Jakmile kolem září nastává sezóna sklizně, cestovatelé a fotografové se sem sjíždějí, aby obdivovali krásu nestárnoucí přitažlivé krajiny.

Foto: Profimedia.cz

Rýžová pole v Mu Cang Chai lákají v období sklizně.

Článek

I sami Vietnamci mají za to, že rýžová pole v oblasti Mu Cang Chai, která náleží k severovýchodní provincii Yen Bai, jsou jedna z vůbec nejhezčích v zemi. Svou krásou se mohou poměřovat snad jen s nedalekými poli v Sapě, ačkoli ta v Mu Cang Chai byla v roce 2007 v anketě zvolena nejtypičtější vietnamskou krajinou. Nacházejí se něco málo přes 1000 metrů nad mořem.

Foto: Profimedia.cz

Mu Cang Chai je domovem etnické skupiny H'mong.

Ačkoli je provincie Yen Bai jednou z nejchudších v zemi, vynahrazuje to krásou krajiny. Je domovem etnické skupiny zvané H’mong, která, ač nemá mnoho peněz, je k cestovatelům vždy srdečně vřelá. Na polích pracují hlavně její příslušníci.

Turisté, kteří do oblasti Mu Cang Chai zamíří od hlavního města Hanoje, nacházející se zhruba 300 kilometrů na jihozápad, projedou přes klikatý scénický průsmyk Khau Pha, vstupní brány do světa nekonečné záplavy rýžových polí.

Foto: Profimedia.cz

Oblast se nachází zhruba 300 kilometrů od Hanoje.

Skrz kopce vedou silnice, ale pravděpodobně nejvíce si výhledy užijete na kole, ošleháni chladnějším podzimním větrem. Ve městečkách Tu Le i Mu Cang Chai jsou samozřejmě hotely, ve kterých se lze ubytovat, jedna noc tu vyjde na zhruba 1000 korun, v oblasti naleznete také ubytování s výhledem přímo na zelená pole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám