Hlavní obsah

Tak tam ne! Místa, na která byste svůj protějšek o Valentýnu brát neměli

Novinky, Jakub Kynčl

Odvaze se meze nekladou. Pokud však svátek zamilovaných chcete přežít v pořádku, existují místa, kterým byste se na naší planetě měli raději vyhnout. Než tedy vybírat nějakou šílenost na druhé straně světa, raději zajděte společně nakrmit labutě k řece. Přinejmenším budete mít aspoň několikanásobně vyšší šanci, že se vedle sebe budete moci probudit i další ráno.

Foto: Profimedia.cz

Chcete se vrátit z romantické cesty ve zdraví? Vybírejte s rozumem.

Článek

Destinací, které byste možná měli vynechat ze svých cest nejen 14. února, jsou na světě mraky. Zaměřili jsme se tedy na pět známých měst a vybrali největší problémy těchto lokalit. Pokud naopak přemýšlíte, kam svou lásku vzít na romantický výlet, poradíme vám v jiném článku. [celá zpráva]

Sofie, Bulharsko

Třetina obyvatel Sofie v oficiální studii uvedla, že se ve městě nikdy necítí být v bezpečí. Proč byste tedy měli vy jako turisté? Ačkoli úroveň kriminality v uplynulých letech drobně poklesla, stále se drží na evropské poměry hodně vysoko. Co však město sužuje nejvíce, to je organizovaný zločin. V bulharské metropoli stále operují gangsteři jako z klasických filmů, kteří si objednávají vraždy na zakázku. Romantika až to bolí. Doslova.

Foto: Profimedia.cz

Sofie nepatří k nejjoblíbenějším evropským metropolím.

Karáčí, Pákistán

Vrhnout se do víru velkoměsta je sice součástí valentýnských oslav mnoha lidí, ale vhodná selekce města je základ. Nepředpokládáme, že vezmete svou partnerku či partnera na romantický výlet do Pákistánu, ale pokud vás lákají velká města, tamější Karáčí má co nabídnout. Jen je tu menší problém - v této metropoli žije až 20 miliónů lidí a ročně je zde zavražděno několik tisíc z nich. Žádné ze 13 největších měst světa nemá ani čtvrtinovou míru vražd jako Karáčí.

Foto: Profimedia.cz

V Karáčí se jedna vražda navíc ztratí.

Belém, Brazílie

Kde je kokain, tam je násilí. A to je přesně případ brazilského města Belém. Ačkoli je Brazílie pro dovolenkáře zemí zaslíbenou, Belém je specifický. Je vstupní branou pro drogy do celé země a podle toho to tu také tak vypadá. Brazílie je obrovským konzumentem kokainu, spotřebuje se tam bezmála pětina světové produkce. To znamená velké peníze z prodeje drog a boje drogových gangů, které na sebe nenechají čekat. Často si bohužel vyberou daň na životech nevinných lidí, a i proto se toto město stává jedním z nejnebezpečnějších na světě.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský Belém není rájem pro turisty.

San Pedro Sula, Honduras

Ačkoli jsme si o tom ještě před 20 lety mohli nechat pouze zdát, dnes už Honduras bez obtíží objevíte v nabídce hned několika českých cestovních kanceláří. Naštěstí mají rozum a turisty neberou do města San Pedro Sula, kde je největší míra vražd na celém světě. V roce 2011 zde bylo zavražděno 1143 z necelých 720 tisíc obyvatel. Extrémní chudoba, obchod s drogami a neschopná policie, to je bohužel ve světě kriminality účinný koktejl.

Foto: Profimedia.cz

San Pedro Sula je jedno z nejnebezpečnějších měst na světě.

Acapulco, Mexiko

Dříve vyhlášená turistická destinace, nyní místo zamořené válkami drogových kartelů. Pokud si lidé ještě před deseti lety představili při vyslovení názvu tohoto místa krásné pláže a koktejly v rukou pohledných snědých dívek, nyní všem v hlavě vyvstanou spíše děsivé snímky hlav oddělených od zbytků těl. Předpokládáme, že to není zrovna vhodná inspirace pro romantickou valentýnskou noc...

Foto: Profimedia.cz

Acapulco už není dlouho rájem turistů. Zabíjí se tam až příliš často.

Reklama

Výběr článků

Načítám