Hlavní obsah

Místa pro oslavu Valentýna, ze kterých prýští romantika

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se čtvrtek 14. února je ideální pro načasování prodlouženého víkendu plného speciálního romantického programu. Proč ho neprožít třeba v Itálii? Svátek svatého Valentýna přímo volá po projížďce gondolou v benátských ulicích. Lákavé možnosti ale nabízí i Francie a Česko.

Foto: Profimedia.cz

Benátky jsou jedním z míst, kam zamilované páry vyrážejí nejčastěji.

Článek

Romantika není jen o klidné hudbě, svíčkách a vínu či šampaňském. Některé páry využívají svátek zamilovaných k několikadenní cestě za poznáním nového města i sebe navzájem v jiném než domácím prostředí.

Italská romance

Místem jako stvořeným pro láskyplná vyznání je plovoucí gondola v ulicích Benátek. Rušný život města jakoby se při pohledu z jeho vod pozastavil a uklidnil. Všemi smysly pak vnímáte daný okamžik i blízkost partnera – odpočinkový a zároveň sbližující zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Projížďku gondolou byste při návštěvě Benátek neměli vynechat.

Rozněžnělá Praha

Ti, kteří mají tendenci zanechat někde důkaz své lásky, můžou pověsit zámek na pražský most zamilovaných, který vede přes Čertovku u mlýnského kola na Kampě. Přesně takhle se věšely zámky na zábradlí římského mostu Ponte Milvio. Ten byl od nich ale v loňském roce očištěn. Na zamykání lásky věří i naši němečtí sousedé. Páry tam vyhledávají most Hohenzollern v Kolíně nad Rýnem.

Foto: Profimedia.cz

Zamknout svoji lásku klíčem můžete na pražské Kampě.

Relax a blízkost

Nabrat energii a vychutnat si doslova plnými doušky místo dovolené můžete v Karlových Varech. Místní promenády jsou dokonalou idylkou, město nabízí bezpočet dalších romantických tras i odpočinkových atrakcí.

Kdo nechce vyrazit na Valentýna za hranice Česka, ale plánuje podniknout něco speciálního, ocení jednoduchou dostupnost Karlových Varů i spektrum zdejších služeb. Valentýnský den mohou dvojice strávit na masáži pro páry, v sauně nebo na luxusní večeři při svíčkách a se skleničkou šampaňského. Překvapit svoji drahou polovičku můžete také jízdou kočárem taženým koňmi.

Foto: Profimedia.cz

Karlovarská promenáda je jen jedním z míst, na kterých v tomto lázeňském městě můžete oslavit Valentýna.

Francouzská pohádka

Nádherným, snad až snovým městem, které přímo vyzývá k nevšedním chvilkám ve dvou, je francouzský Saumur. Místo protkané vinicemi a obklopené historickou architekturou láká k procházkám i posezení v místních malebných restauracích a vinárnách.

Foto: Profimedia.cz

Městem jako z filmu nebo pohádkového příběhu je francouzský Saumur na řece Loiře.

Pomalou chůzí vyrazte na most přes řeku Loiru i k místnímu zámku Saumur. Ať už vám na cestu posvítí slunce, nebo atmosféru procházky dokreslí sníh, zažijete jedinečné chvíle na jednom z nejromantičtějších míst v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám