Hlavní obsah

Španělsko bude pro vstup do země uznávat i rychlejší testy

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do Španělska je pro turisty z rizikových zemí aktuálně podmíněn testem. Od čtvrtka se mohou turisté ovšem prokazovat kromě PCR testů také rychlejšími TMA. Ani ty však nesmějí být starší 72 hodin. Změna se nevztahuje jen na kontinentální Španělsko, ale také na Kanárské ostrovy.

Madrid (ilustrační foto)

Článek

Doklad o negativním testu je nově možné předložit kromě anglického či španělského jazyka také v němčině a francouzštině, uvedlo tiskové oddělení španělského ministerstva zdravotnictví. Vítanou změnou pak může být i fakt, že děti mladší šesti let se testem nemusejí prokazovat vůbec.

Nadále ovšem zůstává v platnosti povinnost vyplnit před příjezdem formulář. Na místě je pak nutné podrobit se prohlídkám, vizuální kontrole nebo měření teploty. Prohlídky se konají například na letištích, hraniční přechody by měly být i nadále volné.

Změna opatření se týká také Kanárských ostrovů, které povinnost prokázat se testem zavedly ještě dříve než kontinentální Španělsko a vyžadují je nejen po turistech z rizikových zemí. Na jednotlivých ostrovech platí různá zpřísnění, například na Tenerife jsou v nočních hodinách zavřené restaurace a je omezen pohyb ve skupinách.

Sedm zajímavostí Kanárských ostrovů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám