Hlavní obsah

Singapurské letiště nabídne cestujícím umělou džungli i s vodopádem

Novinky, mšv

Singapurské letiště Changi má pověst jednoho z nejlepších na světě. Za měsíc se cestujícím otevře jeho rozšíření, budova zvaná Jewel, která vypadá jako obří tropický skleník. Kromě obchodů a množství zeleně zaujme také největším krytým vodopádem na planetě, uvádí server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou komplexu bude 40 metrů vysoký vodopád.

Článek

V komplexu si budou moci cestující zkrátit čekání na své lety. Prosklená oáza plná zeleně jim nenabídne jen místa na odpočinek, ale i řadu obchodů a dalších atrakcí, které jsou spojeny s letectvím nebo cestováním obecně. Návštěvníci v areálu naleznou celkem 280 prodejen nebo stravoven a také hotel. Jewel má být přímo propojený i se třemi letištními terminály.

Skutečnou dominantou uprostřed artificiálního deštného lesa bude 40 metrů vysoký vodopád, umístěný přesně ve středu komplexu. Večer se budou moci návštěvníci pokochat jeho barevným nasvícením.

„Budova v sobě propojuje svěží zeleň a neuvěřitelné množství rodinných atrakcí, které dohromady vytvářejí jedinečné místo. Jsme rádi, že můžeme našim návštěvníkům přinést zcela novou dimenzi v cestování a trávení volného času,“ uvedl viceprezident zastupitelstva letiště Changi Ivan Tran.

Dominuje žebříčkům

Singapurské letiště Changi bylo šest let v řadě vyhlášeno společností Skytrax nejlepším na světě. Prvenství si vysloužilo pestrou nabídkou služeb a aktivitami, které cestovatelům krátí chvíle při čekání na spoje. Dá se předpokládat, že si pozici s otevřením komplexu Jewel jen upevní.

Nejen letiště, ale i Singapur celkově si v různých žebříčcích vede dobře. Je považován za velmi bezpečnou destinaci, ideální například i pro sólo cestovatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám