Hlavní obsah

Singapurské letiště bylo pošesté za sebou jmenováno nejlepším na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapurské letiště Changi se stalo nejlepším na světě. V žebříčku společnosti Skytrax zvítězilo šestý rok po sobě, celkem ale první příčku obsadilo už devětkrát. Letiště boduje díky skvělé nabídce služeb, mimo jiné nonstop kinu, střešnímu bazénu nebo parku s motýly. Nejčistším letištěm se stalo tokijské Haneda, nejlepší nabídku obchodů má zase londýnské Heathrow.

Foto: Profimedia.cz

Singapurské letiště zvítězilo v žebříčku už celkem devětkrát.

Článek

Společnost Skytrax, která se zabývá hodnocením letišť a leteckých společností, vyhlašuje žebříček na základě uživatelských recenzí a průzkumů, do nichž se letos zapojilo přes 13,5 miliónu lidí. S jejich pomocí bylo druhým nejlepším letištěm po singapurském Changi vyhlášeno jihokorejské letiště Inčchon, třetí místo obsadilo tokijské Haneda. Prvním evropským letištěm v žebříčku je Mnichov na šesté příčce.

Vítězné letiště Changi je mezi cestovateli populární díky své pestré nabídce služeb a aktivit, které pasažérům zpříjemňují čekání na spoje. Kromě parků a restaurací letiště zvítězilo také v kategorii za nejlepší hotel, kterým je Crowne Plaza Changi.

Vedení letiště na vavřínech ovšem neusíná. Už teď se staví nový desetipodlažní terminál, který bude mít nejvyšší vnitřní vodopád na světě nebo obří park. Otevřít se má příští rok.

Dalšími kategorie, které Skytrax v rámci ankety vyhlašuje, jsou například nejlepší terminály nebo nejlepší odbavení a přeprava zavazadel. V první kategorii zvítězilo londýnské Heathrow, zatímco v druhé Mezinárodní letiště Kansai u japonské Ósaky.

Nejlepší letiště podle Skytraxu
1. Letiště Singapur-Changi
2. Mezinárodní letiště Inčchon
3. Mezinárodní letiště Tokio Haneda
4. Mezinárodní letiště Hongkong
5. Mezinárodní letiště Dauhá Hamad
6. Letiště Mnichov
7. Mezinárodní letiště Čúbu
8. Letiště Londýn Heathrow
9. Letiště Curych
10. Letiště Frankfurt nad Mohanem
Zdroj: Skytrax

Reklama

Výběr článků

Načítám