Hlavní obsah

Singapurské aerolinky chtějí mít jako první na světě proočkovaný veškerý personál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veškerý personál, který přijde během výkonu práce do kontaktu s cestujícími, chce společnost Singapore Airlines proočkovat jako první letecká společnost na světě. Přes pět tisíc zaměstnanců z celkových sedmnácti tisíc se již o první dávku vakcíny přihlásilo.

Foto: Profimedia.cz

Singapurské aerolinky chtějí proočkovat veškerý personál.

Článek

Očkování se má týkat prakticky kompletního personálu, od pilotů přes palubní personál až po pracovníky odbavovacích přepážek. Singapurská národní společnost má celkem 17 200 zaměstnanců, zhruba třetina z nich se již o první dávku vakcíny od společnosti Pfizer přihlásila, informoval server CNN.

„Jsme opravdu vděční naší vládě, že se letecký sektor stal prioritou při očkování země,” uvedl generální ředitel letecké společnosti Goh Choon Phong. Podle něj to dokládá, jakou důležitost má pro asijskou zemi letecký sektor.

V Singapuru otevřeli luxusní hotel jen pro novopečené matky s novorozenci

Cestování

„Budeme hrát důležitou roli během obnovení hospodářské kondice celé země,” je přesvědčen ředitel.

Po očkování, které má začít během několika dní, nebude muset personál společnosti dodržovat tak přísná opatření jako doposud. Odpadnout by mohlo například pravidelné testování.

Singapur patří při zvládání koronavirové pandemie ke skutečným premiantům. Za celou dobu se v městském státě, kde žije zhruba 5,5 milionu obyvatel a hustota zalidnění je tam třetí nejvyšší na světě, nakazilo asi 60 tisíc lidí, 29 jich zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám