Hlavní obsah

Singapore Airlines chystají pro cestující lety „do nikam”

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie prakticky zastavila cestování. Společnost Singapore Airlines chce proto zákazníkům nabídnout drobnou záplatu a začne provozovat lety, které nebudou mít žádnou cílovou destinaci - budou takzvaně do nikam. S odvoláním na lokální singapurský list The Straits Times to píše server Business Traveller.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Singapurský dopravce chce zájemcům nabídnout prakticky stejnou zkušenost, jako kdyby někam cestovali, s tím rozdílem, že výchozí i cílovou destinací bude letiště Changi.

Cestující si užijí zhruba tříhodinový let. Podle serveru Business Traveller budou moci lidé zážitek spojit například s pobytem v hotelu nebo nákupy na letišti, které je dlouhodobě hodnoceno jako to nejmodernější a nejlepší na světě.

Začátek nejspíš v říjnu

„Singapore Airlines zvažují několik možností, které by nám dovolily zapojit naše zákazníky a veřejnost,” uvedl mluvčí společnosti. „Pokud se rozhodneme některý z plánů realizovat, v pravý čas to oznámíme,“ cituje mluvčího server Luxury Launches.

Podle zdroje blízkého aerolinkám se dá předpokládat, že lety započnou začátkem října. Zatím však není jasné, na kolik by vyšla letenka.

S podobným konceptem už přišla také japonská společnost All Nippon Airways, která na okružní devadesátiminutový let vypravila největší dopravní letadlo světa, Airbus A380. Vzletěl z tokijského letiště Narita, na němž následně i přistál.

Do zahraničí jen na oko. Na tchajwanském letišti mohou lidé předstírat, že cestují

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám