Hlavní obsah

Do zahraničí jen na oko. Na tchajwanském letišti mohou lidé předstírat, že cestují

Novinky, mšv

Jedno z tchajwanských letišť nabízí zájemcům unikátní příležitost. Uprostřed koronavirové pandemie, kdy většina letecké dopravy stále ještě stojí, se mohou lidé vypravit na prohlídku, při níž budou předstírat, že cestují do zahraničí. Projdou kontrolou, usadí se v letadle, ale místo odletu je pak čeká návrat domů, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo přistává na letišti Sung-šan (ilustrační foto).

Článek

Prohlídka na letišti Sung-šan v Tchaj-peji potrvá půlden a umožní lidem projít si celým procesem odbavení jako při reálném vycestování. Konat se má ve třech termínech, a to 2., 4. a 7. července, ale jen pro omezené množství lidí, pouhých devadesát.

„Ti, kteří neměli příležitost využít mezinárodních letů ze Sung-šanu, budou mít nyní možnost, a navíc se dozvědí více informací o celém procesu nástupu do letadla,“ uvedl zástupce ředitele letiště Chih-ching Wang.

Odnesou si i dárky

Účastníci akce budou moci i reálně nastoupit do letadla, jako kdyby skutečně měli vzápětí vycestovat do zahraničí. K tomu samozřejmě nedojde. Místo toho vystoupí a opětovně projdou pasovou kontrolou jako po příletu do svých destinací.

Lidé, kteří se prohlídky zúčastní, si budou moci jako první prohlédnout nová zařízení na letišti. Po skončení akce navíc obdrží záhadné a blíže nespecifikované dárky.

Cestovní ruch po celém světě ještě víceméně stojí, ačkoli mnohde — zejména v Evropě — se situace už pomalu navrací k normálu. Tchaj-wan své hranice uzavřel v březnu a zahraniční návštěvníci mají stále zákaz vstupu.

Dovolená letecky? Pražské letiště obnovuje linky do 55 destinací

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám