Hlavní obsah

Schönbrunn loni poprvé navštívily více než čtyři miliony turistů

Vídeňský zámek Schönbrunn loni poprvé přilákal více než čtyři miliony návštěvníků. Celkem jednu z nejoblíbenějších turistických atrakcí Rakouska navštívilo 4,255 milionu turistů, v roce 2018 to byly necelé čtyři miliony. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil provozovatel zámku SKB.

Foto: Profimedia.cz

Schönbrunn je jednou z nejnavštěvovanějších památek Rakouska.

Článek

Schönbrunn byl postaven v polovině 17. století a v 18. století se rozšířil do velkolepého sídla s více než 1400 pokoji. Až do konce první světové války byl letním sídlem rakouských císařů a centrem kulturního a politického života. Od roku 1996 je na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

SKB provozuje také další objekty, jako císařské apartmány, muzeum Sisi a sbírky stříbra a nábytku v paláci Hofburg. Ve všech svých objektech SKB loni přivítala 5,5 milionu návštěvníků, o 7,8 procenta více než v roce 2018.

Zimní pohádka pod Dachsteinem není jen pro lyžaře

Cestování

Rekordní byl loni i obrat SKB, který se zvýšil o 14 procent na 72 milionů eur (1,8 miliardy Kč). Prodej vstupenek se na této částce podílel 70 procenty, napsala agentura APA.

Reklama

Související články

Pardubický zámek mimořádně otevře hlásku

Hláska pardubického zámku, připomínající vztyčený prst, je mnoho let nepřístupná pro veřejnost a otevírá se jen výjimečně a na několik hodin. Teď poprvé,...

Výběr článků

Načítám