Hlavní obsah

Rusko postaví umělé souostroví ve tvaru federace

Novinky, Lucie Poštolková
Rusko

Rusko představilo projekt výstavby umělých ostrovů s názvem Federation Island. Ostrovy by měly vyrůst při pobřeží Soči a to do začátku zimních olympijských her v roce 2014. Svým tvarem budou geograficky připomínat hlavní rysy ruské federace.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace projektu Federation Island

Článek

Umělé ostrovy se budou rozkládat na 350 hektarech nedaleko pobřeží Soči. Nové domy a apartmány zajistí ubytování pro 25 000 osob. Celý projekt podle odhadů by měl stát 4,4 miliard eur (118,8 miliard korun).

Federation Islands budou připomínat geografické rysy ruské federace. Budou vymodelovány do tvaru ruské federace a například ruskou říční síť budou naznačovat vodní cesty mezi ostrovy.

Projekt obsahuje sedm hlavních ostrovů a více než tucet soukromých ostrůvků. Připravené jsou také tři vlnolamy. Souostroví bude propojené s kontinentem dvěma tunely a jednou lávkou pro pěší.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace Federation Island

Projekt nabídne soukromé rezidence, hotely, stejně také kulturní, volnočasové i rekreační možnosti. Nebudou chybět písečné pláže, duny, pastviny i křoviska. Nábřeží budou nabízet různé variace ubytování: rezidence na pláži, luxusní vily a apartmány v blízkosti řek i domy na skalních stěnách.

Na červen 2009 plánují začátek stavebních konstrukcí. Souostroví bude zabírat prostor o rozloze 2,5 kilometru na šířku a 1,5 kilometru na délku. 

Foto: Profimedia.cz

Model Federation Island

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám