Hlavní obsah

Pustoprázdná stanice londýnského metra je na prodej

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli patříte k těm lidem, kteří bytostně nenávidí tlačenice na zastávkách městské hromadné dopravy, jistě vás zaujme představa, jaké by to bylo mít svoji vlastní stanici. Britské ministerstvo obrany realizaci této idey nabízí v přepočtu asi za 600 miliónů korun. Prodává totiž desítky let uzavřenou stanici metra v centru Londýna.

BEZ KOMENTÁŘE: Stařičká stanice metra v centru britské metropole se bude prodávat

 
Článek

Stanice Brompton Road se stala součástí trasy londýnského metra už v roce 1906. Protože se ale nacházela blízko okolních zastávek Knightsbridge a South Kensington, využívalo ji jen velmi málo cestujících. Roku 1934 tedy byla uzavřena. O dva roky později začala sloužit jako velitelství protiletecké obrany města.

Kvůli úsporným opatřením se britské ministerstvo obrany rozhodlo stanici, umístěnou nedaleko starobylého kostela a obchodního domu Harrods, udat na realitním trhu. Cena byla stanovena na 20 miliónů liber (zhruba 600 miliónů korun), uvedla agentura AP.

Místo dopravního uzlu restaurace

Podle informací ministerstva obrany je v prostorách stanice aktuálně hala pro výcvik vojáků, garáže, kanceláře a také značný nepořádek. Kupec získá kromě jiného také výtahové šachty a podzemní chodby. Tunely metra ale na prodej nejsou, protože nadále fungují a jsou součástí londýnské hromadné dopravy.

Simon Hodson z realitní společnosti Jones Lang LaSalle označuje opuštěnou stanici metra za velmi zajímavou nemovitost, navíc strategicky umístěnou v srdci města. Zájem o nabízený prostor již vyjádřila společnost Old London Underground Company, která by tu údajně chtěla zřídit restauraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám