Hlavní obsah

Příští rok vyrazte do Telče, píše magazín National Geographic

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Telč je jedním z měst, která by si v příštím roce neměli nechat turisté ujít. Radí to renomovaný cestopisný magazín National Geographic, který dále láká také do bosenského Mostaru, italské Parmy nebo do americké Filadelfie.

Foto: Profimedia.cz

Historické centrum Telče je zapsáno na seznamu UNESCO.

Článek

Magazín svůj žebříček rozdělil do čtyř kategorií, na města, přírodu, kulturu a dobrodružství. Do Telče láká především na historické jádro, díky kterému se městu někdy přezdívá česká Florencie a které je zapsáno na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Výhodná je také jeho pozice mezi Prahou a Vídní. Ideálním časem k návštěvě je podle National Geographic období od května do září a návštěvníci by neměli vynechat prohlídku telčského zámku.

V příštím roce navštivte Bhútán nebo Salcburk, radí průvodce Lonely Planet

Cestování

Z měst zve magazín dále do pitoreskního bosenského Mostaru, americké Filadelfie, indického Kóčinu, italské Parmy nebo do Puebla v Mexiku.

Za přírodou na Maledivy nebo Kanáry

Kdo z cestovatelů hledá krásnou přírodu, měl by příští rok zamířit třeba na Maledivy. Stát roztroušený na více než tisícovce ostrůvků v Indickém oceánu láká na bělostné pláže a tyrkysové moře vhodné k potápění.

Milovníci teplého počasí mohou uvažovat také o návštěvě pouště Kalahari v jižní Africe nebo Kanárských ostrovů. Dále v kategorii figurují kanadské Îles de la Madeleine, Bělověžský les na hranicích Polska a Běloruska, ale také maďarská stezka National Blue Trail.

Za dobrodružstvím láká National Geographic do Tasmánie, na vysokohorskou silnici Grossglockner v Rakousku, do Walesu, na Kamčatku, do japonské oblasti Tóhoku či do národního parku Zakouma v Čadu.

Kulturu reprezentují španělská Asturie, čínská provincie Kuej-čou, archeologické naleziště Göbekli Tepe v Turecku, pozůstatky mayské civilizace v Guatemale, argentinská provincie Mendoza nebo slavná egyptská památka Abú Simbel.

Cestování se třicet let po revoluci změnilo k nepoznání

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Gran Canaria: Ostrov stvořený pro radost

Pokud je dovolená ve vašich představách hlavně odpočinkem, ať aktivním, nebo pod slunečníkem na pláži, je Gran Canaria rozhodně správnou volbou.

Výběr článků

Načítám