Hlavní obsah

Připlatil si v letadle za více prostoru. Aerolinka mu naúčtovala miliony dolarů

Překvapení čekalo na zákazníka australských aerolinek Qantas, který si chtěl rezervovat více prostoru na nohy. Aplikace společnosti si za něj totiž kvůli technické chybě chtěla nechat vyplatit 988 milionů australských dolarů, tedy přes 16 miliard korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Australský komik Dave O’Neil měl namířeno z Melbourne do Perthu. Kvůli své výšce si chtěl dopřát trochu více prostoru na nohy, a tak si ho skrze aplikaci zarezervoval, uvádí server Independent. Kvůli chybě měl ovšem zaplatit miliony australských dolarů, za které by si mohl koupit rovnou několik soukromých tryskáčů.

O úsměvnou chybu se O’Neil podělil na Twitteru, kde společnosti Qantas vzkázal, že se mu cena za větší prostor na nohy zdá poměrně přemrštěná. „Jsem velký chlap a nic mě nefrustruje víc, než když jdu uličkou a vidím Granta Denyera, jak sedí na místě s větším prostorem na nohy,“ napsal O’Neil v narážce na australského moderátora, který měří 164 centimetrů.

Lidé na sociálních sítích se chyby prý ihned chytili. „Bylo to vtipné, ptali se mě, jestli si kupuju celé aerolinky,“ uvedl Australan s tím, že si prostor na nohy stejně zarezervoval, a nakonec za něj zaplatil pouhých 70 australských dolarů (1110 korun).

Aerolinky následně začaly chybu prověřovat. „Přestože víme, že si naši zákazníci většího místa na nohy cení, ta částka byla nepochybně trochu přemrštěná,“ oglosoval chybu v aplikaci mluvčí společnosti pro server Traveller.co.au.

Prázdné prostřední sedadlo v letadle snižuje riziko přenosu covidu, tvrdí studie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám