Hlavní obsah

Pražská smíchovská pláž bude přes léto plná karnevalů, koncertů a divadel zdarma

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Také o letošních prázdninách je na břehu Vltavy připraven bohatý kulturní program. Smíchovské karnevalové léto nabídne přes prázdninové měsíce kromě slunění, beach volejbalu a kulturních akcí i již tradiční Smíchovskou pláž na břehu Vltavy nedaleko botelu Admirál.

Foto: Petr Blahuš, Právo

Smíchovská pláž má být vysypána jemným pískem, její vznik byl inspirován podobným projektem v Paříži.

Článek

Projekt Smíchovské karnevalové léto zahrnuje karnevalové party, taneční vystoupení různých stylů, koncerty, divadelní představení, letní kino a další doprovodný program.

Jak  řekl mluvčí radnice Prahy 5 Radovan Myslík, vstup na většinu akcí bude navíc zdarma. „Pokud by bylo špatné počasí, není vyloučené, že bychom vybudovali nějaké zastřešené prostory pro diváky. Zatím ale o tom neuvažujeme,“ řekl Myslík s tím, že v případě opravdu špatného počasí by se akce prostě zrušila.

Lidé si totiž za těch pět let, co v Praze Smíchovská pláž, inspirovaná podobným projektem v Paříži, existuje, sem zvykli chodit. Na rozdíl od minulého roku, kdy část akcí ale proběhla mimo pláž, chtějí organizátoři všechny akce umístit na břeh Vltavy vysypaný jemným pískem.

Atmosféře a stylu bude přizpůsobena také celá choreografie.
Radon Myslík, mluvčí radnice Prahy 5<br/>

Dramaturgie a scény celého letního projektu budou také šité přesně na míru té či oné konkrétní akci. Kromě karnevalů ve stylu žhavé jihoamerické muziky a bezstarostných 80. let se na Smíchovské pláži v rámci letního karnevalového léta uskuteční také večery ve stylu Divokého západu včetně ukázek práce s lasem a bičem nebo inspirované španělským flamencem. Návštěvníci se mohou těšit i na různé workshopy s výukou exotických tanců.

Program na červenec

20. 7. Letní kino – Hříšný tanec II. a Havana Nights

22. 7. Latinsko-americký karneval – koncert Trio de Janeiro a taneční workshop (salsa, samba)

24. 7. Taneční večer: Taneční skupina IF, Crock 14, Crazy Breakers, PS Gardes

25. 7. Karneval různých hudebních žánrů – koncert skupiny Mako Mako

26. 7. Karneval ve stylu Divokého západu – taneční workshop – linedance, ukázky ovládaní revolverů, bičů a las

27. 7. Letní kino – Vévodkyně

28. 7. Old Stars – divadelní představení

29. 7. Karneval v duchu 80. let a karaoke (oblečení jako v 80. letech, šusťákové soupravy, vycpávky, tuzex)

31. 7. Karneval v rytmu ska music

A koho tancování nebaví, bude si moci večery na Smíchovské pláži kromě popíjení koktejlů krátit například výrobou indiánské masky nebo jiného talismanu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám