Hlavní obsah

Pořizovala si selfie na okraji vodopádu. Uklouzla a nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmrtím skončila snaha o pořízení dokonalého snímku. Sofia Čchengová z Hongkongu se chtěla v nedalekém přírodním parku Ha Pak Lai vyfotit na okraji vodopádu, když uklouzla a spadla několik metrů hluboko. Navzdory tomu, že její přátelé ihned zavolali záchranku, která ji dopravila do nemocnice, incident nepřežila, píše server New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čchengová, která měla populární profil na Instagramu, spadla z okraje vodopádu u Pineapple Mountain — místa, které je obzvláště při západu slunce populární mezi turisty. Nepodařilo se jí však udržet balanc a smekla se. Její tři zděšení přátelé ihned zavolali o pomoc, ta už však byla marná.

Žena byla známá fotografiemi, kde často pózovalo na okraji srázů. Snímky jí sice přinesly popularitu, ale staly se jí rovněž osudnými. Po jejím sobotním úmrtí se na profilu na Instagramu začaly objevovat kondolence. „Nemohu uvěřit, že se ti něco takového přihodilo,“ napsal jeden z uživatelů k poslední fotografii, kterou Čchengová zveřejnila.

Jednatřicetiletá žena přitom není první, komu se pózování u vodopádu v Ha Pak Lai vymstilo. Letos v lednu nedaleko zemřela při pořizování selfie turistka z Indie.

Spadla přímo před zraky rodiny

K podobným nehodám dochází i jinde na světě. Loni v prosinci například v australském národním parku Grampians zemřela 38letá žena, když na jedné turistické stezce přelezla bezpečnostní zábrany a spadla desítky metrů ze srázu před zraky své rodiny.

Správy parků a přírodních lokalit před podobným nedodržováním zákazů proto varují. Návštěvníkům se totiž takové chování může obdobně vymstít.

Před několika lety studie odborného časopisu Journal of Family Medicine and Primary Care in India odhalila, že mezi léty 2011 a 2017 zemřelo kvůli touze po perfektní fotografii 259 lidí. Úmrtí zahrnují nejen sklouznutí ze skály, ale rovněž utopení či dopravní nehody. Smrt spojená s pořizováním selfie je podle studie dokonce častější než napadení člověka žralokem.

Australanka se chtěla vyfotit na srázu. Před zraky rodiny z něj spadla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám