Hlavní obsah

Po Krkonoších se bude cestovat s Krakonošovým pasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Cestování po Krkonoších veřejnou dopravou by mělo být od příštího roku snadnější. Liberecký a Královéhradecký kraj chtějí zavést jednotnou jízdenku pro vlaky, autobusy i turistické autobusové linky, takzvané krkobusy. Integrovaný jízdní doklad ponese název Krkanošův pas. Kraje si od něj slibují, že zvýší turistický ruch a zlepší využívání veřejné dopravy, uvedl mluvčí úřadu Jiří Langer.

Článek

Podle něj bude Krakonošův pas fungovat podobně jako jízdenka LIBNET+, kterou mohou turisté využít pro cestování v Euroregionu Nisa a mimo vlaků a autobusů v trojzemí s ní mohou využít i libereckou MHD nebo vyjet lanovkou na Ještěd.

Pas bude platit od obce Královec u Trutnova až po Harrachov. Lidé se s ním dostanou třeba do krkonošských Martinic, Staré Paky, Železného Brodu nebo do Tanvaldu a Kořenova. Jednodenní jízdenka přijde na 100 korun, pětičlenná skupina bude cestovat za 200 korun. "Do budoucna uvažujeme o zapojení dalších druhů doprav, například lanovek," poznamenal radní pro dopravu Vladimír Richter.

Kraje by měly podepsat s přepravci smlouvu o zavedení jízdenky v lednu příštího ruku. Od června by se měly jízdenky prodávat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám