Hlavní obsah

Ostravská sloní samička vyhrála soutěž o Nej...mládě 2011

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sloní samička ze Zoo Ostrava se stala Nej...mládětem 2011. Rozhodlo o tom bezmála 700 hlasujících na facebookových stránkách Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Soutěže se zúčastnilo 14 českých a slovenských zahrad. Informoval o tom prezident UCSZOO a ředitel ZOO Liberec David Nejedlo.

Článek

„Sloní samička získala absolutní převahu více než 41 % hlasů, na druhém místě skončila mláďata outloně malého Cipísek a Cézar ze ZOO Děčín (bezmála 17 % hlasů) a třetí místo si odnáší samice prasete savanového Mayda ze ZOO Plzeň (téměř 9 % hlasů). Svá mláďata do soutěže nominovalo celkem 14 zoologických zahrad,“ řekl Nejedlo.

Zájemci mohli v soutěži BabyZOOm 2011 hlasovat v době od 1. do 15. června. Ze všech hlasujících vylosovala Unie zoo sedm šťastlivců, kteří obdrží zajímavé ceny.

„V průběhu soutěže navštívilo facebookové stránky UCSZOO přes čtyři tisíce lidí, ne všichni však chtěli podstoupit povinnou registraci, aby mohli hlasovat v soutěži. To hlavní ale je, že lidé se na stránky Unie zoo stále vracejí a pečlivě sledují dění v českých a slovenských zoo. Mají tak možnost vidět unikátní snímky, videa a komentáře odborných pracovníků a také další zajímavosti, které se jinde třeba nedozvědí,“ dodal Nejedlo. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Zoologická zahrada v Plzni je oázou klidu

Zoo Plzeň se nezdá velká, ale je působivá, rozmanitá, členitá a atraktivní. Hned za pokladnou při pohledu na plán objektu mi bylo jasné, že to přesto bude...

Výběr článků

Načítám