Hlavní obsah

Opilá žena nabízela cestujícím sex v letadle. Stihl ji tvrdý trest

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemalé pozdvižení způsobila v letadle společnosti Etihad 20letá Demi Burtonová. Ve značně podroušeném stavu nabízela spolucestujícím sex. Když byla odmítnuta, začala se chovat agresivně. Zpacifikovat ji muselo šest členů posádky za pomoci několika pasažérů. Po přistání v anglickém Manchesteru byla zatčena, napsal server Manchester Evening News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo už v květnu. Žena při cestě z Abú Zabí vypila množství červeného vína a značně posilněná alkoholem nejméně dvěma cizím mužům nabídla sex. Nejenže byla odmítnuta, ale posádka jí posléze už ani nechtěla nalít. „Tak to můžeme hned teď přistát,“ křičela Burtonová a začala personálu vyhrožovat pěstí, zatímco zbylí cestující jejímu výlevu přihlíželi.

Když se posádka snažila ženu uklidnit, začala kolem sebe kopat a chovat se agresivně. Nakonec museli přispěchat na pomoc i někteří pasažéři, z nichž jednoho Burtonová kousla do oblasti kolem lokte a dala mu hlavičku. „Pokousaná“ skončila i jedna z letušek, které žena rovněž uštědřila hlavičku. Další cestující, kteří pomáhali, dostali kopance do žeber či obličeje a vyvázli s modřinami.

„Byla to stresující situace. Jakkoli se mi podařilo zachovat profesionalitu a klid, je nepřijatelné, aby někdo s posádkou zacházel takovým způsobem, a není fér vůči ostatním cestujícím, aby něčemu takovému přihlíželi,“ vylíčila incident letuška Fouzia Naimová.

Pro výstrahu ostatním

Jakmile letadlo dosedlo v Manchesteru, došla si pro ženu policie. Burtonová prý cestovala domů z Austrálie, kde byla na tříměsíční návštěvě rodiny. Později uvedla, že pila, protože má strach z létání. Soud ji začátkem ledna potrestal půlročním pobytem ve vězení.

Vyrazíme dveře, vyhrožovali cestující kvůli zpoždění letadla pilotům

Cestování

„Podle všeho byla opilá už při nástupu na palubu, vzápětí začala mít neadekvátní sexuální narážky na nespočet mužů,“ uvedla žalobkyně Claire Brocklebanková. „Konkrétně dva z nich se tomu nejprve smáli, ale posléze se obtěžování stupňovalo a Burtonová jim nabídla sex,“ doplnila žalobkyně.

Ženin obhájce uvedl, že se Burtonová cítí za své chování velmi trapně a kaje se. Soudce John Edwards se ale nenechal obměkčit. „Chovat se spořádaně při letu, obzvlášť při dálkovém, je zásadní, a ti, kteří řád podrývají, mohou vše ohrozit. Obávám se, že z vás musím učinit výstrahu pro ostatní,“ řekl Burtonové soudce.

Přestože ji nepodezříval z toho, že by chtěla ohrozit bezpečnost letadla, napadení lidí je podle něj neomluvitelné. V alkoholovém opojení mohla představovat riziko třeba pro rodiny s malými dětmi.

Poprvé cestoval letadlem. Hned vyfasoval skoro 400tisícovou pokutu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám