Hlavní obsah

Obří výletní loď dostane nejvyšší tobogán na moři

Novinky, mšv

Na třetí největší výletní lodi světa Allure of the Seas vznikne rekordní tobogán. Podle společnosti Royal Caribbean, která obří plavidlo vlastní, bude nejvyšší mimo pevninu. Přesná výška není sice známá, ale skluzavka by měla být vysoká jako desetipatrový dům, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán vyroste na lodi Allure of the Seas.

Článek

Tobogán nazvaný Ultimate Abyss vznikne v rámci rekonstrukce za miliony dolarů, kterou loď projde. Obzvlášť působivá bude skluzavka při pohledu zezdola, odkud bude vypadat velmi strmě a prudce.

Podle Daily Mailu bude Allure of the Seas už třetím plavidlem společnosti, která dostane rekordní tobogán. Další při tom v rámci rekonstrukce vzniká i na lodi Navigator of the Seas, měl by být nejdelší mimo pevninu.

Kromě Ultimate Abyss dostane plavilo i další tři skluzavky nebo nový bazén na jedné z palub. Na té nejvyšší vzniknou vířivky či solárium pouze pro dospělé. Co se týče zábavy, novinkou budou třeba úniková místnost nazvaná Apollo 18 podle údajně tajné mise na Měsíc, či prostor na takzvané laser games.

Renovace lodi, která vyjde na 165 milionů dolarů (3,77 miliardy korun) by měla být hotová v květnu příští roku. Z domovské Barcelony pak Allure of the Seas vypluje do Středomoří, konkrétně kolem Mallorky, Marseille, Florencie a směrem na italský ostrov Capri.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám