Hlavní obsah

Na výletní lodi vznikne nejdelší tobogán mimo pevninu na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábava je důležitým aspektem výletních lodí. Výjimkou proto nejsou nejrůznější atrakce v podobě drah na motokáry, sportovních hřišť a podobně. Na plavidle Navigator of the Seas společnosti Royal Caribbean nyní vznikne nejdelší tobogán mimo pevninu na světě, turisté by ho měli vyzkoušet už koncem února.

Foto: Profimedia.cz

Delší z tobogánů má měřit přes 200 metrů.

Článek

Tobogán dlouhý přes 200 metrů, nazvaný The Blaster, bude možné sjet na kruzích pro dvě osoby. Nebude tak strmý, ale má evokovat sjíždění hrbolatého kopce. Sousední tobogán Riptide bude zase unikátní v tom, že v jednom krátkém úseku povede mimo palubu lodi, tedy přímo nad mořem. V této části bude průhledný, takže si lidé na pár sekund prohlédnou třpytící se hladinu pod nimi.

Foto: Profimedia.cz

Část kratšího tobogánu povede mimo palubu lodi.

Výstavba rekordně dlouhé skluzavky je součástí rekonstrukce celého plavidla, které bude znovu spuštěno na vodu 24. února v Miami. V jejím rámci na lodi vzniknou i mnohé další atrakce, které mají zpříjemnit pobyt hostů obřího plovoucího města. Budou to například úniková místnost nebo prostor na takzvané laser games.

Foto: Profimedia.cz

Tobogán The Blaster nebude tolik strmý, má evokovat sjíždění kopce.

„Každá naše loď přináší zákazníkům nové dobrodružství. Záleží nám na každém detailu a při proměně Navigator of the Seas jsme se snažili o inovativní prvky,“ uvedl pro Daily Mail výkonný ředitel Royal Caribbean International Michael Bayley. Celá renovace obřího plavidla má vyjít na 115 milionů dolarů, v přepočtu tedy na 2,61 miliardy korun.

Přečtěte si náš speciál o plavbě na výletní lodi:
Tak trochu jiná dovolená. Týden v plovoucím městě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám