Hlavní obsah

Čtyřminutová jízda. V Malajsii roste nejdelší vodní skluzavka na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za rekordně dlouhým tobogánem se budou moci lidé brzy vydat do Malajsie. V tamním akvaparku na ostrově Penang aktuálně nabývá obrysů 1140 metrů dlouhá vodní skluzavka, po níž bude jízda trvat asi čtyři minuty, napsal server Mashable.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Malajsii staví nejdelší vodní tobogán na světěVideo: Reuters

 
Článek

Tobogán bude otevřený a z velké části povede tropickým lesem. Ten ambicióznímu projektu nemusel ustupovat ani o píď, stavitelé vyprojektovali skluzavku tak, aby mezi stromy zapadla. „Velmi mi záleží na životním prostředí, takže jsme se snažili zachovat zeleň a nekácet stromy. Počítáme s tím, že tobogán bude místní největší atrakcí,“ uvedl šéf akvaparku Sim Choo Kheng.

Vzhledem k délce skluzavky bude vybudována i lanovka, která návštěvníky zaveze k nástupnímu místu. Vyzkoušet si atrakci bude nejspíš možné už v srpnu, na kdy je naplánované otevření akvaparku.

Jako první se údajně svezou inspektoři z výboru Guinnessovy knihy rekordů, aby mohli atrakci přiřknout světové prvenství. To prozatím drží tobogán v New Jersey měřící 605 metrů. „Naším cílem bylo postavit vodní skluzavku, která lidem umožní prohlédnout si celý park, nechtěli jsme pokořit světový rekord. Nicméně jsem ale pyšný, že jsme toho dostáhli,“ doplnil Kheng.

Akvapark roste na ostrově Penang, který býval styčným bodem pro Východoindickou společnost, ale také na něm vyrostla první britská osada v jihovýchodní Asii. Součástí impéria byl ostrov mezi léty 1946 a 1957, kdy odsud spojenci vyhnali předchozí okupanty, kterými byli za druhé světové války Japonci.

Reklama

Výběr článků

Načítám