Hlavní obsah

Obří akvárium je novým turistickým lákadlem svatého města

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém má mnoho historických klenotů, které lákají turisty. Koho už však omrzí tradiční památky, může se nově vypravit do nedávno otevřeného obřího akvária. To se nachází hned vedle Biblické zoo a návštěvníci v něm mohou spatřit nespočet druhů živočichů, kteří běžně obývají Středozemní a Rudé moře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V obřím akváriu v Jeruzalému žijí živočichové z Rudého a Středozemního mořeVideo: Reuters

 
Článek

Akvárium je doplněním již tak rozsáhlé zoologické zahrady, která podle izraelské turistické kanceláře patří mezi nejnavštěvovanější atrakce v zemi vůbec. Stavělo se osm let a jeho rozloha je 7000 metrů čtverečních. Nachází se v něm 33 nádrží, ve kterých mohou návštěvníci spatřit mnoho druhů vodních živočichů od žraloků, přes rejnoky, oblíbené klauny očkaté, které proslavil animovaný Nemo, až po ježovky.

Akvárium ale nemá být jen pouhým turistickým cílem. Jeho účelem je rovněž zvýšit povědomí o důležitosti ochrany moří a oceánu a zvířat, která v nich žijí. „S otevřením této instituce bychom rádi veřejnost poučili o důležitosti mořských ekosystémů. Především mladá generace si musí vštípit, jak můžeme sami přispět k ochraně jejich obyvatel,“ uvedl ředitel zoo Shai Doron.

Jeruzalémská Biblická zoo se otevřela už v roce 1940. Své jméno získala nejspíš i proto, že v ní žije nespočet druhů zvířat zmíněných ve starém zákoně. Kromě uzavřených expozic se zde nachází i safari, ve kterém se živočichové volně pohybují.

Reklama

Výběr článků

Načítám