Hlavní obsah

Nové pařížské muzeum umožňuje vstoupit přímo do známých obrazů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neopakovatelný zážitek slibuje svým návštěvníkům nové pařížské muzeum. Atelier des Lumières, jenž se tento týden otevírá, umožňuje vstoupit doslova do známých obrazů. V galerii je totiž umístěno na 120 videoprojektorů, které díla promítají na stěny, podlahu i strop a umožňují lidem být skutečně jejich součástí, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Nevšední expozici obstarává 120 videoprojektorů.

Článek

Všechny projekce vyobrazují díla dvou vídeňských rodáků, zřejmě slavnějšího Gustava Klimta a modernisty Friedensreicha Hundertwassera. Jednotlivé obrazy doprovází také vhodně zvolená hudba.

Foto: Profimedia.cz

Muzeum vystavuje díla vídeňských umělců Gustava Klimta a Friedensreicha Hundertwassera.

„Digitální technologie používaná k tvůrčím procesům se stala impozantním prostředkem pro šíření informací a je schopna vytvářet vazby mezi obdobími, dynamiku, zesílit emoce a oslovit co největší publikum,“ uvedl ředitel Bruno Monneir ze společnosti Culturespaces, která muzeum zřizuje.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel organizace nastínil, že v budoucnu by muzeum mělo pořádat další velkolepé výstavy.

Muzeum vzniklo díky úspěchu podobného projektu — Carrières de Lumières — který rovněž zaštítila společnost Culturespaces. Vedení dodalo, že nová instituce, jejíž název znamená Studio světel, bude domovem monumentálních výstav.

Reklama

Výběr článků

Načítám