Hlavní obsah

Nejžádanější destinací na líbánky je Bali, ukázal průzkum

Novinky, Michael Švarc

Indonéský ostrov Bali je nejžádanější destinací pro líbánky. Ukázal to průzkum společnosti Kuoni, jež se zabývá luxusním cestováním, založený na datech aplikace Pinterest, kterou prý mnoho párů využívá při plánování svatby i výběru cesty. Po Bali následují Itálie, Havaj a Maledivy, pátou příčku má Irsko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nepřekvapivě je většina destinací na předních pozicích exotických. Nekonečné pláže a průzračné moře lákají novomanžele podle společnosti Kuoni zkrátka nejvíce.

„Pinterest a plánování svatby jdou ruku v ruce, je to velmi cenný zdroj, který poskytuje náhled na ty nejvíce vysněné líbánkové destinace světa,“ okomentoval výběr za společnost Dean Harvey.

Bodíky sbíráte? Maledivy chtějí turisty nalákat na věrnostní program

Cestování

Bali zaujímá přední příčku, vděčit za to může nepřebernému množství aktivit, které nabízí. Ať už lidé preferují památky, pláže, nebo lokální jídlo, ostrov s romantickými výhledy se jim zavděčí vším.

Druhá Itálie je na tom prakticky obdobně. V ní jsou pro líbánky populární zejména pobřežní oblasti, například pobřeží Amalfi, město Sorrento nebo ostrov Capri.

Láká Nový Zéland nebo Island

Následují Havaj a Maledivy, které jsou klasickými zástupci exotických destinací. Poměrně výjimečné je ve výběru Irsko, které nepatří ke klasickým odpočinkovým destinacím. O romantickém rázu věčně zelené krajiny, jež je protkaná hrady, však nemůže být pochyb.

Havaj v polovině října opět přivítá turisty

Cestování

V žebříčku dále figurují Thajsko, Mexiko, Řecko, Indie a první desítku uzavírá Kostarika. Vyjma plážových destinací pak novomanželé podle průzkumu prahnou třeba po cestě do Japonska, na Nový Zéland či na Island, což sice také nejsou úplně standardní destinace, ale navzdory chladnějšímu klimatu dokážou uhranout svou jedinečnou krajinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám