Hlavní obsah

Nejnavštěvovanější zemí v roce 2011 je Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První místo v žebříčku nejnavštěvovanějších států si v roce 2011 z předchozích let udržela Francie. Podle roční zprávy příslušných úřadů přivítala loni rekordních 81,4 miliónu turistů. Oproti roku 2010 se podle agentury AFP jedná o nárůst o 4,8 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Všichni ve Francii chtějí vidět Eiffelovu věž.

Článek

O příznivou bilanci se hodně zasloužili návštěvníci z Ruska, Číny a Brazílie, jejichž počet se loni ve Francii zvýšil o 17 procent oproti předchozímu roku. Po tříletém ubývání amerických turistů se jejich počet podle úřadů loni zvýšil o 14 procent na 3,3 miliónu. Nejvíce ale tradičně přijelo evropských turistů, 67,8 miliónu.

Zahraniční turisté také ve Francii utratili ve sledovaném období o 8,4 procenta více peněz než v roce 2010, a to 33,4 miliardy eur (852,5 miliardy Kč). Přes tento výsledek a světové prvenství v počtu turistů je ale Francie ve výši celkových útrat zahraničních návštěvníků až třetí za Spojenými státy a Španělskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám