Hlavní obsah

Nejlepší roadtripy podle Instagramu? Vede americká Route 66

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se jí hlavní silnice Ameriky. Dálnice Route 66, která vede z Chicaga až do Los Angeles, je rájem pro všechny dobrodruhy a stopaře. Je údajně také nejlepším místem pro roadtrip. Vyplynulo to z průzkumu společnosti TravelSupermarket, která výsledky stanovila podle fotografií na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Americká Route 66 vede z Chicaga do Los Angeles.

Článek

Srovnávací portál TravelSupermarket pořadí nejlepších roadtripů stanovil podle množství fotografií, které se pojily k jednotlivým cestám. Nejslavnější americká dálnice nebo některé její zastávky byly na Instagramu označeny zhruba 1,2miliónkrát.

Vzhledem k rozsáhlosti matky cest, jak silnici nazval spisovatel John Steinbeck, se není čemu divit, že právě Route 66 je považována za jedno z nejlepších míst pro roadtrip. I když už v původní podobě prakticky neexistuje, protože byla mnohde rozšířena a nahrazena soustavou dálnic, její délka 3940 kilometrů rozpínající se ve třech časových pásmech slibuje velkolepé zážitky.

V USA další tři

Druhou nejfotografovanější cestou je Great Ocean Road v Austrálii, která vede při pobřeží státu Victoria. Začíná západně od Melbourne a vede kolem pitoreskních útesů, skalních útvarů a zátok. Na Instagramu ji uživatelé označili 928 000krát. Od roku 2011 je silnice na seznamu australského národního dědictví.

Foto: Profimedia.cz

Nejznámějším skalním útvarem podél Great Ocena Road je takzvaných Dvanáct apoštolů.

Argentinská Ruta, která obsadila třetí příčku, je trochu jiného ražení. Vede prakticky přes celou zemi a prochází Andami. Ty, kteří se na ni vydají, proto odmění působivými výhledy na jihoamerické velehory. Na Instagramu lze z Ruty najít přes 732 808 fotografií.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská Ruta kličkuje mezi Andami.

Dalšími cestami v desítce nejlepších roadtripů jsou Blue Ridge Parkway, Finger Lakes Highways a Valley of Fire — všechny v USA. Dále pak islandská Ring Road, Trollstigen v Norsku, Icefields Parkway v kanadské provincii Alberta a Cabot Trail v kanadské provincii Nové Skotsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám