Hlavní obsah

Nejlepší letiště světa je poosmé v Singapuru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapurské letiště Changi je znovu tím nejlepším na světě. Prvenství získalo v rámci prestižních cen Skytrax World Airport Awards již poosmé v řadě. Za ním se umístila letiště Tokio Haneda nebo Dauhá Hamad.

Foto: Profimedia.cz

Budova Jewel, tedy klenot, na letišti Changi skutečně dostojí svému jménu.

Článek

Vítězství letiště Changi je pro málokoho překvapením, dlouhá léta totiž drží vysoký standard, co se týče služeb, na první pohled zaujme také moderními a neotřelými prostory. Loni byla slavnostně otevřena budova zvaná Jewel, jež se pyšní zahradami nebo i čtyřicetimetrovým vodopádem a která spojuje tři ze čtyř letištních terminálů.

Nová budova singapurského letiště Changi je úchvatnou zahradou s obřím vodopádem

Tipy a trendy

„Letiště Changi je poctěno, že se mu od cestovatelů dostalo takového uznání,“ uvedl šéf Changi Airport Group Lee Seow Hiang. O pořadí v anketě Skytraxu totiž rozhodují hodnocením sami pasažéři. „Tento rok je pro nás všechny výzvou. Jako všude jinde, i na letišti Changi se snažíme ochránit zdraví cestujících i zaměstnanců. Přejeme všem v letectví jen to nejlepší a snad se brzy dočkáme lepších časů,“ doplnil v předtočené zprávě Hiang.

Žebříčku dominuje Japonsko

V první desítce nejlepších letišť světa dominují zejména asijská letiště, konkrétně Japonsko si připsalo hned čtyři příčky. Umístila se také evropská letiště v Mnichově a Amsterdamu.

Tokio Haneda, které skončilo druhé, získalo ceny i za Nejlepší domácí letiště a Nejčistší letiště, Osaka si zase připsala vítězství v kategorii nejlepších služeb, zatímco nejlepším jídlem se může pyšnit další z tokijských letišť Narita.

Roušky i po pandemii? Na letištích a v letadlech budou zřejmě povinné

Cestování

Prestižní Oscary letectví, jak se cenám Skytrax přezdívá, se měly původně předávat už začátkem dubna v Paříži, ze slavnostního ceremoniálu kvůli pandemii však sešlo. Ocenění byla proto rozdána v neděli během živého přenosu vysílaného na YouTube. „Přišlo nám správné vnést trochu optimismu do těchto těžkých časů, které letecký průmysl prožívá,“ uvedl šéf Skytraxu Edward Plaisted.

Nejlepší letiště světa
1. Letiště Singapur-Changi
2. Letiště Haneda, Japonsko
3. Mezinárodní letiště Dauhá Hamad, Katar
4. Mezinárodní letiště Inčchon, Jižní Korea
5. Letiště Mnichov, Německo
6. Mezinárodní letiště Hongkong
7. Letiště Narita, Japonsko
8. Mezinárodní letiště Čúbu, Japonsko
9. Letiště Amsterdam Schiphol
10. Mezinárodní letiště Kansai, Japonsko
Zdroj: Skytrax World Airport Awards

Reklama

Výběr článků

Načítám