Hlavní obsah

Návštěvník Ria na síti napsal, že ho okradli. Turistická organizace zprávu hrdě sdílela

Novinky, mšv

Že se vyplácí číst věci až do konce, zjistila brazilská centrála cestovního ruchu. Na svém Instagramu totiž sdílela recenzi jednoho návštěvníka, který sice nejprve Rio de Janeiro pochválil za to, jak vypadá, ale pak si postěžoval, že ho ve městě okradli a jeho návštěvu tak rozhodně nedoporučuje. Píše o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Rio je skutečně nádherné město,“ napsal na úvod svojí recenze jistý turista. A to byla asi jediná věta, kterou si brazilský turistický úřad zvaný Embratur přečetl, když příspěvek sdílel.

Hodnocení pokračovalo už v méně příznivém duchu. „Jenže krása není vše. Během třídenního pobytu jsme byli já a moje rodina okradeni a moje devítiletá sestra se stala svědkem loupežného přepadení,“ napsal uživatel s přezdívkou Withlai. Závěrem doplnil, že návštěvu města, kde se necítil bezpečně a bál se dokonce opustit i byt, doporučit prostě nemůže.

Poté, co turistický úřad recenzi sdílel, si ji mohly přečíst tisíce lidí — brzy se příspěvek stal virálním. Embratur si až poté uvědomil, co vlastně turista napsal a recenzi smazal. „Zpráva byla sdílena omylem,“ okomentoval chybu úřad.

Spolkový stát Rio de Janeiro se stejnojmenným hlavním městem, loni zaznamenal skoro čtyři tisíce vražd a na 120 500 krádeží. Bylo to údajně menší číslo než o rok dříve.

Turisté mohou spatřit brazilské Rio z nové perspektivy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám