Hlavní obsah

Národní galerie nečekaně zavřela. Kdy znovu otevře, se neví

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Velmi nepříjemné překvapení čekalo návštěvníky, kteří se chystali v sobotu navštívit Národní galerii v Praze. Všechny její budovy jsou totiž uzavřené. Podle zástupů galerie je to způsobeno neočekávanými technicko-provozními důvody.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Národní galerie v Praze je nucena z neočekávaných technicko-provozních důvodů uzavřít všechny své budovy. Této skutečnosti upřímně litujeme a omlouváme se za vzniklé nepříjemnosti,“ stojí v prohlášení zástupců galerie.

Kdy se budovy znovu otevřou veřejnosti, není zatím jasné. „Ujišťujeme Vás, že na urychleném vyřešení této situace intenzivně pracujeme s cílem zajistit v co nejkratší době plný provoz. Děkujeme vám za pochopení,“ uzavřeli zástupci galerie.

Zda budovy zůstanou zavřené i v neděli, není v tuto chvíli jasné.

Problémy s bezpečnostní agenturou

Podle serveru Deník.cz je uzavření důsledkem ukončení smlouvy s bezpečnostní agenturou, která budovy hlídá. Zaměstnanci agentury dnes do práce údajně nenastoupili.

Galerie hospodaří podle se šesti historickými budovami, spravuje na 400 000 uměleckých děl v hodnotě stovek miliard korun, připomněla ČTK. Celkem si vloni přišlo její výstavy i stálé expozice prohlédnout 712 690 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám