Hlavní obsah

Na střeše Japonska znovuotevřeli úchvatnou atrakci

Novinky, mšv

Jako z jiného světa. Tak působí jedna z nejznámějších zimních atrakcí Japonských Alp. Několikametrový sněhový tunel je každoročním lákadlem, kterým se turisté mohou kochat až do poloviny června. A během nejvytíženějších měsíců, dubna a května, jím projde na pět tisíc lidí denně, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

V nejvyšších místech dosahuje stěna i 17 metrů.

Článek

Vysokohorské silnici Tatejama Kurobe, 90kilometrové scénické cestě, se přezdívá střecha Japonska. Kromě nejvyšší hory Fudži, jež leží mimo toto horské pásmo, se v Japonských Alpách totiž nacházejí všechny třítisícovky. Zdaleka největší zimní atrakcí je ale právě sněžná zeď.

Neuvěřitelná stěna, vypínající se někde do výšky až 17 metrů, může leckomu připomenout třeba ledovou Zeď ze seriálu Hra o trůny. Je výsledkem několikaměsíční práce pluhů.

Běžně je atrakce přístupná zhruba do poloviny června, poté začíná tát. Zavřeno bývá také ve chvílích, kdy se počasí zhorší natolik, že by turistům hrozilo nějaké riziko.

Země, kde jsou zdvořilí i jeleni

Cestování

Projít tunelem zabere kolem 50 minut. „Na některých místech v Austrálii nám sice sněží, ale takové stěny nemáme,“ uvedla s podivem jedna z turistek pro kanadský kanál CTV News. Kromě samotné sněžné zdi si turisté v oblasti mohou prohlédnout třeba jezera v sopečných kráterech nebo tisícileté stromy. Zdolat celou scénickou silnici přitom může zabrat až šest hodin.

Nevšední atrakce leží v blízkosti města Tojama, které je správním bodem stejnojmenné prefektury na ostrově Honšú. Turisté mohou využít hned několika způsobů, jak se na místo dopravit, včetně autobusů nebo lanovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám