Hlavní obsah

Mužům vstup zakázán. Ve Španělsku otevřeli hotel pouze pro ženy

Novinky, mšv

Španělský hotel Som Dona na Mallorce nevypadá na první pohled nijak odlišně. Je ovšem prvním v zemi, který je určen výhradně ženám, jež se touží „odpojit od stresu každodenního života“. Muži mají vstup zakázán, a to nejen jako hosté, ale i jako návštěvníci, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je otevřen dívkám a ženám od 14 let výš.

Článek

Hotel je určen ženám a dívkám od 14 let výš, nehledě na jejich sexuální orientaci. Navštívit ho mohou sólo cestovatelky, matky s dcerami, ale i větší skupiny. V zázemí najdou vše pro potřebný relax, ať už bazén, nebo střešní terasu či knihovnu. Návštěvnice se mohou také zúčastnit skupinových exkurzí po ostrově nebo různých kulturních aktivit.

Podzim v přírodě. Vyrazte za hranice do pitoreskních národních parků

Cestování

Podle ředitelky hotelu Joan Enric Capellové anketa odhalila, že se ženám myšlenka ryze dámského hotelu zamlouvá. Přestože mezi zaměstnanci zařízení mohou být i muži, aby nedošlo k porušení španělského zákona o diskriminaci na základě pohlaví, neměli by být v převaze. „Jedním z našich cílů je zviditelnit ženy, které vykonávají práce tradičně považované za mužské,“ uvedla Capellová pro Lonely Planet.

Sólo cestování je populární

Podle několika průzkumů mezi ženami narůstá zájem o sólo cestování. Do studie British Airways se zapojilo na devět tisíc dam z Velké Británie, Indie, Německa i dalších světových států. Z dat vyplynulo, že více než polovina respondentek vyrazila na dovolenou bez doprovodu a 75 procent oslovených se na sólo výlet chystá v následujících letech.

Sólo cestování narůstá na popularitě, přičemž existují destinace, které jsou svou pověstí vyloženě rájem turistů bez doprovodu. Z průzkumu serveru WeGoPlaces vyplynulo, že nejbezpečnější zemí je v tomto ohledu Singapur. Za ním jsou například Norsko, Island či Finsko.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám