Hlavní obsah

Muže vykázali ve Francii z vlaku. Měl mít špatný typ roušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně osm policistů si do vlaku společnosti Eurostar došlo pro jednoho z cestujících. Ten měl porušit platná opatření proti šíření koronaviru, když si údajně vzal špatný typ roušky a vedoucí soupravy ho za to nahlásila. Muž, který z Francie cestoval do Londýna, byl ze zásahu zmatený a uvedl, že neudělal nic špatného.

Foto: Profimedia.cz

Muže vykázali z vlaku kvůli roušce (ilustrační foto).

Článek

Policisté si pro asi čtyřicetiletého britského cestujícího, jehož jméno není známo, došli ve stanici ve francouzském městě Lille, kde vlak nouzově zastavil. Zatkli ho a vyvedli ze soupravy. „Neudělal jsem nic špatného a respektuji všechna koronavirová pravidla, tohle je vážně skandální,“ cituje muže server Independent.

„Vůbec nechápu, o co tady jde, kromě toho, že jsem se znelíbil členovi personálu společnosti Eurostar, který mě obvinil z toho, že nemám správný typ roušky,“ doplnil pasažér. „Teď zůstanu trčet ve Francii, když jsem se chtěl jen dostat domů ze služební cesty. To je velmi kruté.“

Nejmenovaná vlakvedoucí soupravy, která ve vlaku zůstala i po mužově vyvedení, potvrdila, že cestujícího nahlásila. Policie na dotaz médií, proč byl muž zatčen a vykázán z vlaku, odpověděla, že neví a musí to zjistit.

Nechoval se agresivně

Podle svědků problém nastal už krátce poté, co vlak opustil Paříž. Vlakvedoucí se pustila do křížku s cestujícím a uvedla, že jeho černá rouška není ta správná a porušuje opatření. Muž si tedy ústenku vyměnil za klasickou modrou, kterou mu daroval spolupasažér. Tím však záležitost neskončila.

Vlak neplánovaně zastavil právě v Lille, přímo do vlaku přišli tři policisté, zatímco další čekali na nástupišti. „Bylo to šílené,“ okomentovala událost 32letá Londýňanka. „Choval se velmi rozumně, nenadával a nebyl agresivní. Všichni jsme byli na jeho straně, ale přesto ho vyvedli z vlaku a už jsme ho neviděli,“ popsala žena událost.

Společnost Eurostar se k incidentu zatím nevyjádřila.

Ženu měli vykázat z letadla kvůli astmatickému synovi. Nezvládl mít roušku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám