Hlavní obsah

Muž si odmítl nasadit na letišti roušku. Potom napadl čtyři policisty

Novinky, Michael Švarc

V cele skončil cestující společnosti Ryanair, který se rozhodl nedbat na dodržování pravidel. Po přistání na ostrově Tenerife se dostal do křížku s ostrahou, když si odmítal nasadit roušku a chtěl si zakouřit. Policisty následně napadl a zranil, podle všeho byl pod vlivem alkoholu, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo minulý týden ve čtvrtek. Muž, zřejmě Ir letící z Dublinu, dorazil na Kanárské ostrovy a odmítal se podvolit bezpečnostním nařízením. Události nabraly rychlý spád, když cestující vystoupil, podle španělského listu Diario de Avisos byl evidentně opilý a nepohodl se s policisty na letišti.

Když ho strážníci odváděli k identifikaci, začal se ohánět pěstmi a kopal. „Tento rušivý cestující byl vykázán z letadla na Tenerife. Poté začal být ještě více agresivní a byl zatčen. Jelikož jde nyní o záležitost policie, nemůžeme incident dále komentovat,“ uvedl mluvčí společnosti Ryanair.

Pasažér měl všechny čtyři policisty zranit, přičemž dva potřebovali lékařské ošetření. Není jasné, jak muž skončil, s největší pravděpodobností si však vyslouží tučnou pokutu.

Nejde o první případ

Incidentů, kde hlavní roli hraje rouška, v posledních týdnech přibývá. Jistá Američanka například dostala od společnosti American Airlines doživotní zákaz létání poté, co napsala letušce hrubý vzkaz. Stevardka totiž několikrát ženu upozornila právě na špatně nasazenou roušku.

Skoro osmitisícovou pokutu zase dostal cestující aerolinek Wizz Air, který rovněž neměl správně nasazenou roušku. I přes několik upozornění však na tuto skutečnost nedbal.

Za vulgární vzkaz letušce dostala žena od aerolinek doživotní zákaz létání

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám