Hlavní obsah

Muž napadl dva lidi v letadle. To muselo nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odklonit se od plánované trasy muselo v minulém týdnu letadlo společnosti Delta Air Lines. Jeden z cestujících totiž bez zřejmého důvodu napadl nejprve člena posádky a poté i příslušníka federálních bezpečnostních složek, který se ho snažil zpacifikovat.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Delta Air Lines.

Článek

Letadlo mělo ve čtvrtek namířeno z Washingtonu D.C. do Los Angeles, nakonec však muselo přistát v Oklahoma City.

Podle serveru CBSLA asi třicetiletý muž z neznámých důvodů fyzicky napadl nejprve člena palubního personálu. Nato se ho snažil zpacifikovat utajovaný příslušník bezpečnostních složek, který v letadle dohlíží na hladký průběh letu, cestující se tak pustil i do něj, avšak neúspěšně. Po přistání byl předán policii. Ani jeden z napadených neutrpěl žádná vážná zranění, která by vyžadovala hospitalizaci.

„Delta tleská rychlé reakci a profesionálnímu chování naší posádky a leteckého maršála na lince z Washingtonu D.C. do Los Angeles, která musela být odkloněna do Oklahoma City,“ okomentovala společnost incident. „Našim zákazníkům se omlouváme za nepříjemnosti.“

Incidentů přibývá

Americký úřad pro civilní letectví má k podobnému chování nulovou toleranci a tvrdě ho trestá. Ačkoli není jasné, proč muž na člena posádky zaútočil, nejčastěji cestující provokuje povinnost mít během letu nasazenou roušku.

Podle Mezinárodní asociace leteckých dopravců se množství incidentů v loňském roce zdvojnásobilo a rostoucí trend pokračuje i v letošním roce. Svědčí o tom mimo jiné i pokuty, který už americký úřad pro civilní letectví stihl rozdat. V říjnu se jejich celková výše šplhala k jednomu milionu dolarů, v přepočtu 22 milionů korun.

Roušky v letadlech provokují cestující. Počet incidentů roste

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám