Hlavní obsah

Mladí turisté provokovali nahotou na Machu Picchu. Skončili za mřížemi

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nepřístojnou nahotou některých turistů bojuje Peru už delší dobu. Svoji dovolenou si právě takovou provokací zpestřil tento týden i třiadvacetiletý britský mladík se svým kamarádem, když odhodili oblečení a nazí pózovali a pobíhali přímo v ruinách Machu Picchu. Ocitli se kvůli tomu za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Machu Picchu

Článek

Peru vyžaduje u svých památek od turistů chování s určitou mírou pokory a úcty k nevyčíslitelné hodnotě jejich kulturního významu. Naprosto opačně se zachoval mladý Brit společně se svým o několik let starším kamarádem, když se přímo v areálu Machu Picchu svlékli zcela donaha. Brit Adam Burton i Francouz Erix Xavier Mariec za svoji nerozvážnost skončili zatčeni ve vězení.

Ještě před tím, než mladé muže dostihla policie, se stačili v ruinách stařičkého inckého chrámu vyfotografovat. Tyto obrázky pak peruánská policie zveřejnila na sociálních sítích a posléze také obletěly svět v médiích. Policie tak chtěla upozornit všechny, které by snad napadlo podniknout obdobné dobrodružství, že toto chování nehodlá tolerovat.

Incident se odehrál téměř dva roky poté, co Peru vyhlásilo zákaz nahých turistických fotek u památek, jako je právě třeba Machu Picchu.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám