Hlavní obsah

Místo jako stvořené pro malé lyžaře

Novinky, Michala Hergetová

Lyžařský ráj pro děti leží na úpatí pohoří Samnaun a Ötztálských Alp. S více jak 2000 hodinami slunečního svitu patří středisko k nejslunnějším místům v Tyrolsku. Na náhorní plošině nad údolím řeky Inn se rozkládají tři horské vesničky Serfaus, Fiss a Ladis. Kolem nich se na 450 hektarech klikatí 160 kilometrů sjezdovek a 116 kilometrů běžeckých stop. Pro lyžaře je k dispozici 67 vleků a lanovek, z toho je 28 pojízdných pásů pro nejmenší lyžaře.

Foto: Michala Hergetová

Výhled na Ladis

Článek

Hlavními atrakcemi pro děti jsou lyžařské parky Murmlipark a Bertina dětská země, sjezdovka strašidelným lesem nebo westernová vesnička a pirátská loď přímo u sjezdovek. Rodiče ocení vynikající lyžařské školy, speciální dětské restaurace nebo vyhlášené baby hotely.

Foto: Michala Hergetová

Alpské westernové městečko

Celkem je tu 45 000 metrů čtverečních sjezdovek rezervovaných jen a pouze pro děti. Není proto divu, že skiareál každoročně obhajuje přední příčky v žebříčcích nejlepších středisek pro rodiny s dětmi.

Adrenalin pro teenagery

Na své si přijdou i starší. Maminkám asi zatrne při pohledu na jejich "snowboarďáky" nacvičující salta do obřího nafukovacího polštáře. Zajímavou novinkou je skimovie track, trať na paralelní slalom s integrovaným kamerovým systémem.

Foto: Michala Hergetová

Bertina dětská země

Milovníci adrenalinu se mohou na horní stanici lanovky Sunliner nechat zapnout do úvazku, zavěsit na lano a pak se rychlostí 65 km/h řítit dolů do údolí. Tahle atrakce pod názvem Serfauser Sauser jim kromě zvýšené dávky adrenalinu umožní i nezvyklý pohled na sjezdovky z ptačí perspektivy.

Na obří houpačce Skyswing na Möseralmu si zase můžete okusit stav beztíže a hned potom dvanáctimetrový volný pád. Samozřejmostí jsou pak snowparky pro začátečníky i pokročilé, noční lyžování nebo sáňkování. Pro ty, kdo by chtěli vyzkoušet lyžování mimo sjezdovky v prašanu, je přichystáno 11 freeridových variant pod názvy jako Kamikaze nebo Powder Nose.

První dětská restaurace v Alpách

Serfauss Fiss Ladis je průkopníkem zábavy a péče o děti na horách. V roce 1975 zde otevřeli první alpskou restauraci jen pro děti a loni myšlenku dětských restaurací dotáhli téměř k dokonalosti. Restaurace Murmlirest je určena pro děti do šesti let, přímo v restauraci je sněžný a křišťálový palác nebo jeskyně a děti tu při jídle mají možnost sledovat příběhy Murmliho a sněžného ducha.

Naopak restaurace Starrest je pro děti od šesti let a podobně jako Planet Hollywood nebo Hard Rock Café nabízí kromě samotného jídla i zážitky a příběhy. Jen místo celebrit a hudby je námětem zimní sport. V místnosti Freestyle jsou na stěnách cool graffiti, v závodnické části mohou instruktoři analyzovat videa natočená při lekcích lyžování, v části Time Warp je pak ukázána historie lyžování.

Cena jednodenního skipasu v hlavní sezóně: dospělí 47 euro (1300 Kč), děti 28,5 euro (790 Kč), děti narozené od roku 2009 zdarma.

Ve středisku najdete ale i řadu vyhlášených restaurací s vynikající kuchyní. Za zmínku stojí například koncept restaurace Genuss2100. Šéfkuchař vás nechá vybrat z 25 ingrediencí, ze kterých pak uvaří meníčko na míru vašim chuťovým pohárkům.

Foto: Michala Hergetová

Restaurace Crystal Cube

Zcela exkluzivní výhledy a jídlo si vychutnáte v unikátní restauraci Crystal Cube ve tvaru skleněné krychle. Restaurace je na vrcholku hory Zwölferkopf ve výšce 2600 metrů nad mořem, do restaurace se vejde maximálně osm hostů a jediná cesta tam vede lanovkou. Další neobvyklý gurmánský zážitek můžete vyzkoušet přímo v gondole lanovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám