Hlavní obsah

Městečko v Mississippi chce platit lidem za to, že se nastěhují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen obce na italském venkově prahnou po nových obyvatelích. Přilákat se je rozhodlo také městečko Natchez v americkém státě Mississippi, které lidem za nastěhování nabízí přes 6000 dolarů (téměř 130 tisíc korun). Má to ovšem své podmínky. Budoucí rezidenti totiž musejí pracovat někde mimo region.

Foto: Profimedia.cz

V městečku aktuálně žije kolem 15 tisíc obyvatel.

Článek

Městečko chce případné zájemce dotovat postupně během prvního roku jejich pobytu, kdy jim bude vyplácet 300 dolarů měsíčně, v přepočtu 6470 korun. Aby nováčci pokryli náklady na stěhování, dostanou jednorázově 2500 dolarů, tedy přes 52 tisíc korun. Nabídka má ovšem několik háčků, uvádí server Independent.

Je totiž platná pouze pro ty, kteří mohou své povolání vykonávat na dálku. Zároveň musejí mít povolení pracovat v USA. Nutností je také koupě domu v minimální hodnotě 150 tisíc dolarů (3,2 milionu korun), v němž musejí žít alespoň po dobu jednoho roku — městečko Natchez musí být navíc jejich trvalým bydlištěm.

Obdobně jako na italském venkově, také v Natchez touží po nové krvi, která by rozpumpovala místní ekonomiku a vdechla městečku trochu života. Aktuálně tam žije zhruba 15 tisíc lidí.

Městečko Natchez má poměrně strategickou polohu. Leží na řece Mississippi nedaleko hranic se státem Louisiana. Do hlavního města Jackson je to několik hodin jízdy autem.

Italské městečko prodává domy za hubičku. Některé ani nevyžadují renovaci

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám